MotoNews.pl

Problem z deska rozdzielcza E36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
NIe dawno kupilem BMW 316 E36 wszystko bylo ok. ale kilka dni temu przestalo dzialac podswietlenie deski rozdzielczej i predkosciomierz. Licznik kilometrow i reszta wskaznikow dziala normalnie. Czy ktos wie w czym moze tkwic problem??? Z gory dziekuje za pomoc.

Może poprostu przepaliła się żarówka lub bezpiecznik. Ja bym zaczą poszukiwania od tych banalnych rzeczy

sprawdzilem bezpieczniki i sa dobre, czy wymiana deski rozdzielczej by pomogla? czy moze problem jest w czym innym?

Sprawdź żarówki tak jak pisał już wcześniej o tym daz

nie śledziłem nigdy tej instalacji ale skoro świeciły a nagle przestały to raczej nie żarówki ale mogę się mylić , natomiast podświetlenie działa w momencie zaświecenia świateł postojowych lub mijania jeśli nie bezpiecznik to zacząłbym szukać od strony wyłącznika świateł ale mówię to tylko jako elektryk tyle że nie autoelektryk to oczywiście dotyczy chyba tylko podświetlenia a co ma do tego prędkościomierz sam nie wiem może chodzi o zupełnie coś innego , mam schemat instalacji elektrycznej ale nie wiem czy na nim bedzie dokładnie rozrysowana deska rozdzielcza jak tak to na jutro ci to sprawdzę skąd jest co zasilone

[ wiadomość edytowana przez: nimnul dnia 2005-03-14 17:38:27 ]

zarowki sa ok. wyglada to tak jak by prad nie dochodzil, nie dziala predkosciomierz i podswietlenie deski, moze gdzies jest przekaznik spalony, jezeli ktos sie orietuje w czy tkwi problem to prosze o pomoc.

deska nadal mi nie dziala, moze ktos wie gdzie jest umieszczony czujnik predkosciomierza, bo w e34 jest w tylnym moscie za bakiem, a w e36??? czy tez moze to byc wina akumulatorkow w desce rozdzielczej? jezeli tak to jak sie do nich dostac? pozdrawiam

wiesz co ja to bym najpierw kostke przy desce sprawdził może ktoś kiedyś dłubał przy niej i moze źle coś złożył wjechałeśw dół i wyskoczyło a wiadomo to nie nowe autko pozdrawiam