Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() M-U-S-T-A-N-G Miłośnik FSO BMW E32 Kraków | 2005-03-12 18:23:25 Ja wymienialem linke od recznego, i rozbieralem calkiem zaciski tylne, czyscilem wszystko co sie dało, smarowalem itd, poki co nie mialem okazji jeszcze sprawdzic jak to dziala, bo jeszcze nie dogadalem sie z silnikiem i nie bardzo moge jezdzic, ale dam znac jesli sprawdze hamulce ![]() |
![]() M-U-S-T-A-N-G Miłośnik FSO BMW E32 Kraków | 2005-03-12 18:29:04 Nio wlasnie ja tak robilem, rozbierałem zaciski, czyscilem wszystko z brudu i błota, smarowałem tłoczki specjalna pasta smarująca i antykorozyjna, do tego nowa linka, ale tak jak pisalem, nie mialem jeszcze okazji sprawdzic jak to teraz dziala, pozdroo |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-03-12 19:38:16 Po tej operacji należy go regularnie używać, bo inaczej znów się zastoi. (Dotyczy to zresztą wszystkich aut bez wyjątku). Dobrze zrobiony i używany regularnie ręczny nawet w wersji z tarczami trzyma bardzo dobrze. Nie można na nim ruszyć. ![]() |
Masztal Warszawa | 2005-03-12 21:01:35 Albo hydrauliczny rękaw ![]() ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-03-14 10:29:15
Potem należałoby płyn R3 zastapić jakimś WD-40, czy innym samrowidłem, bo to się znowu zatrze. Aczkolwiek ja po prostu wymieniłem linkę na nową. Zajęło mi to z godzinkę, a linka kosztowała 15,50. |
piotrospan Oława | 2005-03-15 10:19:27 pancerza nie przemywałem rok czasu tak jeżdziłem i ręczy nadal działa |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-03-15 18:56:44 Hydro-rękaw daje rade, a w wersji z zapadką działa jak zwykły ![]() ps. Do technicznego z tym tematem ![]() [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2005-03-15 18:57:23 ] |
![]() KajTan Miłośnik FSO Polski Fiat 125p 3ciTy | 2005-03-15 20:26:40 Jak w tym roku kupilem linke, to miala ona i pancerz i sama linke pokryta takim siliconem czarnym, w takiej obwloucie linka byla...
Tez takie macie? |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-03-15 20:29:46 Tak. ![]() |
jacekes Miłośnik FSO 125p Poznań | 2005-03-15 20:44:03
Jak najbardziej ![]() ![]() Też jestem po naprawie ręcznego po blisko 10ciu latach niedziałania ![]() ![]() |
![]() esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2006-03-07 23:14:18 Witajcie.
Ostatnio przeslala mi sie swiecic kontrolka zaciagnietego recznego (okragle zegary). Wiec mysle sobie zarowka sie spalila. Wymienilem na nowa, dalej to samo (bezpieczniki OK). Stwierdzilem wiec ze to nie zarowka. Kabelek, przy dzwigni hamulca jest podlaczony ale nie pojawia sie na nim napiecie (a moze to masa ![]() Z reguly zawsze klade reke na recznym przed ruszeniem w celu sprawdzenia czy jest spuszczony ale jak czlowiekowi sie spieszy to czasami zapomina o bozym swiecie (ostatnio zatrzanalem kluczyki w samochodzie ![]() Pomozecie z tym recznym. Macie moze jakies pomysly, gdzie szukac przyczyny? P.S. Prosze o przeniesienie do Techniki ![]() [ wiadomość edytowana przez: esp dnia 2006-03-07 23:15:03 ] |
![]() jose Miłośnik FSO '73 Warszawa (Las Palmas) | 2006-03-07 23:37:49 Włącznik przy dźwigni podaje masę. A jesli kontrolka nie świeci (własciwie to przy zaciągniętym rekawie ona miga) to winę może ponosić przerywacz - taka okrągła puszka o średnicy około 3 cm i 2 cm wysokości mieszcząca się pod deską mniej więcej na wysokości miejsca na głósnik i radio (są dwa takie przerywacze, jeden od ssanie, drugi od rękawa - nalezy empirycznie stwierdzić który za co odpowiada - ewentualnie schemat w łape i po kolorach kabli). |
![]() bisz Fiat 125p 1.6 ME Szczecin | 2008-01-20 09:53:41 Mam taki problem z recznym, gdy parkuje na gorce, dziala na tyle dobrze aby auto sie nie staczalo w dol, ale jednoczesnie tak slabo ze o przyslowiowym zawracaniu na recznym moge zapomniec (wyjatkiem jest moze jazda na szklance). coprawde reczny nie zostal stworzony z mysla o akrobacjach, to jednach chyba i na suchym powinien chwytac bez wyjatku, tak mialem w maluchu oplu matizie wiec to chyba normalne, a tu poprostu zalozmy tocze sie 20-30 km/h biegi na luz , do tego sprzeglo, ciagne na maxa na tyle ze czuje ze juz zakres ruchu linki sie skonczyl, i jade dalej po malu zwalniajac... Gdzie na drodze linki moze byc problem ? wymienic caly przewod ?czy moze klocki już wyżarte? |
![]() paweldobra POLONEZ Dobra | 2008-01-20 11:03:18 jak chcesz pakowac sie w robote to wymien linke i zregeneruj tloczki.jest tam gdzies zamieszczone na forum jak to sie robi.ale to za bardzo ci nie pomoze.narobisz sie a efekty beda znikome. |