MotoNews.pl

Szukam mniejszej kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym założyć do swojej Samarki jakąś mniejszą kierownicę
Seryjna jest trochę za duża i zbyt cienka (nawet pokrowiec nie pomaga)
Widziałem kierownice w Norauto w Piasecznie ale te ceny
ok 200 zl minimum za kierownicę plus 90 zł za adapter (naba) do kierownicy
Może znacie jakiś model autka z którego mozna dopasować używaną ?

pzdr
CHIO

Chio, w Piasecznie są czasem promocje... w zeszłym roku była włoska sportowa za 110pln + naba
sam się zastanawiałem, ale dzięgów nie wydało.

Promocje są rzadko, dlatego szukam używanej

CHIO

Ja też planuje wymiane wiec jestem ciekaw wszelkich informacji na temat mozliwości stosowania kierownicy (nawet od Malucha) do mojej samary. Oryginalna juz mnie zaczyna delikatnie....
Jak cos traficie - dajcie znać
Paweł

Witam.
Widziałem raz w samarze że gość miał załozoną kierownicę z golfa. Trzeba tylko lekko podszlifować ząbki w kierownicy i obciąć trochę plastiku, który jest pomiędzy licznikiem a kołem kierownicy. Sam osobiście mierzyłem do mojej samarki kierownicę z golfa i faktycznie wieloklin w kierownicy był trochę rzadszy z tym że był z aluminium i myśle że dalo by się go nabić bez szlifowania.
Pozdr.

Wszystko pięknie z tymi kierownicami tylko niebiescy lubią się przyczepić(pytają o homologację) i na przeglądach też może być problem........................(kumpel ma w poldku od CC- i już w trakcie kontroli miał delikatne z tym problemy.....)

[ wiadomość edytowana przez: Andy dnia 2003-02-05 21:53:12 ]

aż dziwne że Mario w nivie nie ma kłpotów.

O ile się orientuje to Policja rzadko kontroluje samochody w podziemnych garażach)
Ale jak MAriusznia wyruszy w miasto lub teren kłopoty moga sie zacząć. Andy ma racje. z takierownica od malucha to troche przesadzilem ale mozna trafic na kierownice sportową z homologacja i naba za jakies 200-300PLN
Paweł

Widzę, że sporo osób jest zainteresowanych zmianą kierownicy na mniejszą (ja też, i to już od dawna).

Od Malucha/CC nie pasuje (bez przeróbek), bo ma drobniejszy wieloklin. W jednym z wątków ktoś pisał o kierownicy od 125p/Polonez (starszy typ bez przeróbek). W 7 jest 21 ząbków na wieloklinie. Nie wiem ile ma Samarka. Czy ktośmoże wie ile ząbków ma seria 110 ??? Z wyglądu mają fajne koło !!!

Co do homologacji to się zgadza. Czepią się nawet atestowanej folii na szybach (bo np. nie była montowana w "znajomym" warsztacie).

Cytat:
wieloklin w kierownicy był trochę rzadszy z tym że był z aluminium i myśle że dalo by się go nabić bez szlifowania.

czy Ktoś wpadł na pomysł, że to może mieć wpływ na bezpieczeństwo na drodze (zwłaszcza na pasie lotniska)

Cytat:
aż dziwne że Mario w nivie nie ma kłpotów

Cytat:
O ile się orientuje to Policja rzadko kontroluje samochody w podziemnych garażach

Na www.rajdy.hoga.pl jest sklep i giełda, gdzie czesto są do spredania różne różnosci. Ale jest tez , oferowana przez RAKO tuning uniwersalna naba. Ciekawe czy to rozwiazuje problem z bezpiecznym i pewnym zamocowaniem kierownicy
Pawełnajlepszy rajdowy portal(oprócz rallykrakow)

Cytat:
2003-02-05 21:58:30, pawel_krakow pisze:
Ale jak MAriusznia wyruszy w miasto lub teren kłopoty moga sie zacząć.

Policja się Łaciatej nie czepia, oni się z niej tylko śmieją...

Ostatnio jak ruszałem z parkingu przy giełdzie samoch., to nie chciało mi się manewrować (wiecie, to kręcenie kierownicą jest takie ciężkie) i pojechałem sobie na skróty przez trawniko-lasek (taki dziki, niezagospodarowany, bo szanuję trochę zieleń i nie niszczę celowo czyjejś pracy, a drzewka miały max. 0,5m wys, to się odkształciły w sposób nietrwały) i rów obok Pana Policjanta, który kierował tam ruchem i widać był przyjaźnie nastawiony do blaszanych zebro-krówek, bo zatrzymał cały ruch na skrzyżowaniu i zrobiło mu się tak łaciato, że mało brakowało a zacząłby lizać swój lizak, ale pozwolił mi grzecznie włączyć się do ruchu bez zmrużenia okka (a nawiązałem z nim kontakt wzrokowy) i głupich uwag; kulturalny po prostu taki był. Nie narzekajcie tak bardzo na policję.
Ponarzekać to można na straż miejską... to są dopiero tentego.

Aha - a ostatnio też jakiś szczur (choć może to była glista, tak - z pewnością; taka ludzka) spuścił mi powietrze z jednego koła Łaciatej na parkingu (podpodwórkowym). Jakaś taka dziwnie krzywa mi się wydała, podchodzę i ...wrrrr. Ale akurat kupiłem - traf chciał! - w supermarkcie podnośnik uliczny(typu hydro) i z dumą i samozadowoleniem (jaki to jestem przewidujący) odkręciłem kółko i zawiozłem do Pana Wulkanizatora. Taaaak -> wyczułem sytuację nossem... Mam chyba jakiś dar.

Panowie (Ż)Niviarze !!!

widziałem kierownice z Nivy (spot Sadyba Best Mall). podzielam zdanie, że jest fajna !!! "Jedno zaj.... ważne pytanie":
ILE ONA MA ZĄBKÓW ???
Jeśli ma 21 to pasuje do 7.

A widzieliście kierownice OMP , którą ma RAdek?takie coś mi sie podoba , ale jakby sie okazało,że taka jak ma KAcper tez pasuje do samary to biore w Ciemno.

Taka kierownica jak u Kacpra kosztuje nowa w sklepie 110 złJak Andrzejowi podałem ceną to mu się odechciało
Pzdr Grzesiek

na 100 kacprowa kierownica pasuje do 2107. odsylam na strone www.vaz.ru zobaczcie sobie co wstawiaja do nowych 2107. wyglada znajomo???

Paweł, pamietaj o mnie. i o wycieraczkach na lampy.

A do kierownicy to się powoli przymierzam. Nie wiem czy wyda przed zlotem, ale postaram się

w Ładach klasik kierownica byla kompatybilna z fiatowskimi, ja sam miałem kierownice od Lancii w kombiaku (musialem tylko wypiłować jeden dziwny zabek...), a wczesniej od Poldka..., kiedyś wczesniej mialem taka z Cieniaska, ale byla jednak za mala, nie moglem czasem ukrecic, przy ciasnych manewrach..., kolega mial kiedys od jakiegos Fiata, chyba punto..., powinny wiec pasowac
Pozdr Mirek Jankowski

Goral!
Jesłi chodzi o wycieraczki to musisz pisac do Miśka -Wadowice!
Jak sie okazało ja nie mam instalacji pod wycieraczki, a Misiek chciał je sprzedac więc jeśli sie dogadacie to moge Ci je przywieźc do Wawy. A o blache jeszcze nie dzwoniłemzapomniałem.
Czy jeszcze o czymś zapomniałem????

Cytat:
w Ładach klasik kierownica byla kompatybilna z fiatowskimi [...] kiedyś wczesniej mialem taka z Cieniaska, ale byla jednak za mala, nie moglem czasem ukrecic, przy ciasnych manewrach..., kolega mial kiedys od jakiegos Fiata, chyba punto..., powinny wiec pasowac

.............. to albo ja mam nietypowy wieloklin w 7, albo mój ojciec ma nietypowy w swoim CC ?!?!?!?!?!?

Ja mam w swojej Nivce od maluszka i pasuje bez żadnych przeróbek Po prostu zdjąłem oryginalnąi założyłem drugą i jeżdże