Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() chio ŁADZIARZ Samara 21093MPI/Cit ... Kudowa/Warszawa/Pabianice | 2003-02-05 20:09:48 Promocje są rzadko, dlatego szukam używanej ![]() CHIO ![]() ![]() ![]() |
![]() Misiek-wadowice SYMPATYCZNY GOŚĆ seat ibiza GT TDI ... wadowice | 2003-02-05 21:18:24 Witam.
Widziałem raz w samarze że gość miał załozoną kierownicę z golfa. Trzeba tylko lekko podszlifować ząbki w kierownicy i obciąć trochę plastiku, który jest pomiędzy licznikiem a kołem kierownicy. Sam osobiście mierzyłem do mojej samarki kierownicę z golfa i faktycznie wieloklin w kierownicy był trochę rzadszy z tym że był z aluminium i myśle że dalo by się go nabić bez szlifowania. Pozdr. ![]() |
![]() Andy Lada 2106 Stalowa Wola | 2003-02-05 21:51:14 Wszystko pięknie z tymi kierownicami tylko niebiescy lubią się przyczepić(pytają o homologację) i na przeglądach też może być problem........................(kumpel ma w poldku od CC- i już w trakcie kontroli miał delikatne z tym problemy.....) [ wiadomość edytowana przez: Andy dnia 2003-02-05 21:53:12 ] |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-02-05 21:54:25 aż dziwne że Mario w nivie nie ma kłpotów. ![]() |
![]() robal SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra Hatchback GB/M ... Kettering (Northants, England) | 2003-02-05 22:17:16 Widzę, że sporo osób jest zainteresowanych zmianą kierownicy na mniejszą (ja też, i to już od dawna).
Od Malucha/CC nie pasuje (bez przeróbek), bo ma drobniejszy wieloklin. W jednym z wątków ktoś pisał o kierownicy od 125p/Polonez (starszy typ bez przeróbek). W 7 jest 21 ząbków na wieloklinie. Nie wiem ile ma Samarka. Czy ktośmoże wie ile ząbków ma seria 110 ??? Z wyglądu mają fajne koło !!! Co do homologacji to się zgadza. Czepią się nawet atestowanej folii na szybach (bo np. nie była montowana w "znajomym" warsztacie).
czy Ktoś wpadł na pomysł, że to może mieć wpływ na bezpieczeństwo na drodze (zwłaszcza na pasie lotniska) ![]() ![]()
|
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-02-05 23:20:35 Na www.rajdy.hoga.pl jest sklep i giełda, gdzie czesto są do spredania różne różnosci. Ale jest tez , oferowana przez RAKO tuning uniwersalna naba. Ciekawe czy to rozwiazuje problem z bezpiecznym i pewnym zamocowaniem kierownicy
Pawełnajlepszy rajdowy portal(oprócz rallykrakow) ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-02-06 14:07:08
Policja się Łaciatej nie czepia, oni się z niej tylko śmieją... ![]() Ostatnio jak ruszałem z parkingu przy giełdzie samoch., to nie chciało mi się manewrować (wiecie, to kręcenie kierownicą jest takie ciężkie) i pojechałem sobie na skróty przez trawniko-lasek (taki dziki, niezagospodarowany, bo szanuję trochę zieleń i nie niszczę celowo czyjejś pracy, a drzewka miały max. 0,5m wys, to się odkształciły w sposób nietrwały) i rów obok Pana Policjanta, który kierował tam ruchem i widać był przyjaźnie nastawiony do blaszanych zebro-krówek, bo zatrzymał cały ruch na skrzyżowaniu i zrobiło mu się tak łaciato, że mało brakowało a zacząłby lizać swój lizak, ale pozwolił mi grzecznie włączyć się do ruchu bez zmrużenia okka (a nawiązałem z nim kontakt wzrokowy) i głupich uwag; kulturalny po prostu taki był. Nie narzekajcie tak bardzo na policję. Ponarzekać to można na straż miejską... to są dopiero tentego. Aha - a ostatnio też jakiś szczur (choć może to była glista, tak - z pewnością; taka ludzka) spuścił mi powietrze z jednego koła Łaciatej na parkingu (podpodwórkowym). Jakaś taka dziwnie krzywa mi się wydała, podchodzę i ...wrrrr. Ale akurat kupiłem - traf chciał! - w supermarkcie podnośnik uliczny(typu hydro) i z dumą i samozadowoleniem (jaki to jestem przewidujący) odkręciłem kółko i zawiozłem do Pana Wulkanizatora. Taaaak -> wyczułem sytuację nossem... Mam chyba jakiś dar. |
![]() robal SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra Hatchback GB/M ... Kettering (Northants, England) | 2003-02-07 22:27:59 Panowie (Ż)Niviarze !!!
widziałem kierownice z Nivy (spot Sadyba Best Mall). podzielam zdanie, że jest fajna !!! "Jedno zaj.... ważne pytanie": ILE ONA MA ZĄBKÓW ??? Jeśli ma 21 to pasuje do 7. |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-02-07 23:15:24 Taka kierownica jak u Kacpra kosztuje nowa w sklepie 110 zł ![]() ![]() Pzdr Grzesiek |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2003-02-08 00:45:36 na 100 kacprowa kierownica pasuje do 2107. odsylam na strone www.vaz.ru zobaczcie sobie co wstawiaja do nowych 2107. wyglada znajomo??? ![]() |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2003-02-10 19:39:35 w Ładach klasik kierownica byla kompatybilna z fiatowskimi, ja sam miałem kierownice od Lancii w kombiaku (musialem tylko wypiłować jeden dziwny zabek...), a wczesniej od Poldka..., kiedyś wczesniej mialem taka z Cieniaska, ale byla jednak za mala, nie moglem czasem ukrecic, przy ciasnych manewrach..., kolega mial kiedys od jakiegos Fiata, chyba punto..., powinny wiec pasowac
Pozdr Mirek Jankowski |
![]() robal SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra Hatchback GB/M ... Kettering (Northants, England) | 2003-02-12 17:50:55
![]() .............. to albo ja mam nietypowy wieloklin w 7, albo mój ojciec ma nietypowy w swoim CC ?!?!?!?!?!? ![]() |
![]() Nico SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada Niva 2121, opel ... Poznań-Swarzędz | 2003-02-14 22:34:51 Ja mam w swojej Nivce od maluszka i pasuje bez żadnych przeróbek ![]() ![]() |