Gaz do Opla Omegi A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Zakupiłem miesiac temu Omesię i potrzebuję pomocy jaką instalację gazowa zamontować .czy moze ktos mi pomóc!!!!
dziekuje
Pozdrawiam

ja montowałem brc i na razie jest ok. za pełnę elektronikę II gen dałem we wrocku 2000

Piękny klasyk ehh, chciało by się taki w takim stanie.

Gaziarze raczej lubią Omy do przeróbek więc problemu nie będziesz miał.
Jeżeli jesteś nastawiony na oszczędność to wal II generację.
Ja zmieściłem się w 1700zł w małym warsztaciku między Sieradzem a Kaliszem ale to było rok temu, a instalacja składak z różnych komponentów różnych firm.

Pojeździj trochę na benie i zapamiętaj sobie jak się sprawuje silnik, żebyś miał porównanie po założeniu gazu, pomoże Ci to w wykryciu ewentualnych niedociągnięć w regulacji.

No i koniecznie sprawdź ile teraz pali i ile będzie paliła po...

W lipcu zakładałem LOVATO II gen. w swoim 2.0. Do tej pory nic się nie dzieje, a różnica w jeździe na LPG jest bardzo słabo wyczuwalna. Pali tyle co Poldek, a więc w granicach 10 L trasa, 12 średnia mieszana. Za instalację dałem trochę dużo 1900zł ( teraz podobno koszt dużo mniejszy) ale nie żałuję, gdyż auto chodzi idealnie. jedyne co musiałem zrobić to ustawić na kompie niższą temperaturę przełączania na gaz, gdyż zimą dopiero po 7-8 km, gaz się przełączał.
Kumpel zaoszczędził na instalce do Astry 1,8 i pali jemu ponad 15 litrów LPG.
Tutaj jednak nie można oszczedzać

ja sobie chwale instalke II gen. ElpiGaz..z kompem Leonardo..tonaprawde ładnie jeździ....chwale se

peace

ja mam instalke II gen. w omedze B , ale sądze ze w omedze A tym bardziej sie sprawdzi. (wygodniejsze rozwiązanie kolektora dolotowego)

Witam
Ja mam Omcie A 2,4i, wsadziłem sobie do niej
instalacje BRC i sobie chwale

witam ja mam instalacje BRC i bardz ją sobie chwalę a zakładałem w Poznaniu,w oddziale ale oddział zlikwidowali i teraz jest w lesznie na Balonowej było nie drogo i jest rewelacja , a spadające obroty ustały po zatankowaniu innego gazu to jest dziwne, za to nie trzeba oryginalnych doloów przerabiać pozdrawiam