Kupie duze kolo na alternator do 650

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie...lub moze ma ktos jakies wymiary...

tez jestem zainteresowany kupnem owego koła

Ja tez bym był bardzo zainteresowany... ale janlepiej by mi odpowiadało znać wymiary !!

Uuuu, to trzeba z Armatą zagadać co by pomierzył swoje ustrojstwo

a powiedzcie mi ile to dla was znaczy duze , wyrazcie to w cm srednicy zewnetrznej ????

Duze to takie zeby przy 6500 obr altek obracał sie z predkoscia jak na serii gdzy jest 4500...
Optymalne by było 20 % wolniej - sam szukam ktos kiedys obiecał robic i na tym sie skonczyło.

Wiec chyba 1:1 bylo by ok ????

Problem w tym ze nie wie nikt tego.
Najlepiej byłoby skopiowac czyjes i byłoby po problemie.
podobno przez to pala mi sie regulatory - nie wytrzymuje obrotów ......

gdzies cos czytalem ze od pralki frani po przerobkach podejdzie....niewiem czy to prawda...u kolesia sie non stop pala regulatory i diody wiec kolo trza zmienic

Cytat:
2005-03-16 11:36:15, Domingez pisze:
gdzies cos czytalem ze od pralki frani po przerobkach podejdzie....niewiem czy to prawda...u kolesia sie non stop pala regulatory i diody wiec kolo trza zmienic

Ja mam wlasnie takie kolo od frani juz przerobione. Jezeli kogos to interesuje to moge foty zrobic.

Takie plastikowe?? Hmmm??

ja bym z chcecia zobaczyl te koło z frani....jesli mozna to prosze o fotki

No ja tez bym prosił o zdjęcie !! no ale nie wierze nikt nie zna wymiarów takiego koła ?:>skandal

napewno maja...tylko pewnie nikt za free sie tym niepodzieli...a szkoda

ja mam przełożenie koło na wale alternator 1:1 pomieżył bym ale jestem chory i nie wychodze z domu a fotek też nie mam a pogadam z kumplem może coś się załatwi
Za materiał za płaciłem 60 zł a wytoczył mi wujek

Koło od frani:
zdjęcie

średnica ~165mm