| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2005-03-14 14:55:22 kto tak zdiagnozował i ci nie wytłumaczył w czym rzecz?
zanim dasz z siebie zedrzeć sprawdź jaki kolor ma olej, musi być czysty, auto z USA czy Europa? |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2005-03-14 16:57:31 Właśnie sprawdź olej-jaki ma kolorek, a najlepiej wymień jak nie był wymieniany! W automatach olej wymienia sie dwa razy częsciej niż w manualu! Olej w automatach to podstawa i należy tego pilnować !!!!
Co do mechaników -magików to potrafią za naprawe automata wyciągnąć kase od człowieka i to wielką! Poprostu przecietny kierowca nie wie o co chodzi w automacie i da sie nabrać....na koszta! Pracuje z człowiekiem który był zatrudniony w wielu serwisach skrzyń automatycznych w Warszawie i mówi że to co tam się wyrabia woła o pomste do nieba... Dam ci rade-nie oddawaj do naprawy skrzyni do serwisu samochodów amerykańskich w Warszawie!Są chyba dwa jak się nie myle...partacze i tyle! |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-03-15 18:31:46 Znam dobry i polecany serwis skrzyń automatycznych w Łodzi, jak jesteś zainteresowany to odszukam dane firmy i podeślę. |
mariogr HF MEMBER Hyundai Lantra Świnoujście | 2005-03-15 21:37:54 wymiana oleju to nie wszystko, trzeba jeszcze wymienić filterki oleju. Sprawdź jeszcze czy ci nie spadł jakiś wężyk od podciśnień ze skrzyni i szczelność tych wężyków, to bardzo ważna sprawa - mi kiedyś po naprawie samochodu mechanik zapomniał połączyc jedno podciśnienie a efekt był taki że biegi wogle nie wchodziły - pierwszy był, drugi wchodził przy bardzo dużej prędkości obrotowej - sprawcą był niewinnie wyglądający wężyk od podciśnienia z silnika. A już zbierałem kasę na naprawę, jak poczytałem ile biorą to ..... |
maxam HF MEMBER Hyundai Elantra Warszawa | 2005-03-16 07:36:52 ...zalamka...totalna...dzwonilem wczoraj do Janek...koles mi powiedzial ze za wyjecie skrzyni, rozebranie i dokladne sprawdzenie trzeba wybulic 1650 zeta...smiech na sali...bede dalej jezdzil z taka...w doooooopie mam takie igrzyska... |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2005-03-16 07:40:53 nie łam się tylko wymień olej, dużo nie wydasz, a czasem to czyni cuda |
maxam HF MEMBER Hyundai Elantra Warszawa | 2005-03-16 09:17:10 ...olej wymienialem w sieroniu w zeszlym roku...nic sie nie zmienilo...dalej zeby wskoczyc na trojke musze cisnac gaz w podloge...albo w ogole odpuscic i sie troche potoczyc... |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2005-03-16 09:20:38 a jak zachowuje się skrzynia przy ruszaniu? tylko z przejściem z 2 na 3 masz kłopot |
![]() se6o Sonata 3.0V6 racibórz | 2005-03-17 13:43:27 Ja byłem u mechanika, który zajmuje się tylko automatami przeważnie robi merce, zakład ma 20 lat więc zna się na rzeczy, zajrzał tylko na olej okazało się że jest brązowy, ja jechałem też tylko wymienić olej-odpowiedź była taka: "jak byłbym ciu..m to bym to Panu wymienił, a za jakiś czas przyjechałby Pan z rozwaloną totalnie skrzynią". Koszt wtedy nie będzie tak jak Pan napisał 1500, a 4000, więc warto się zastanowić czy tego nie zrobić, ja miałem taki sam problem jak Pan że mi się biegi ślizgały.
Za 2 dni jadę odebrać auto, to Powiem dokładnie co to było i ile zabóliłem. |
maxam HF MEMBER Hyundai Elantra Warszawa | 2005-03-18 11:02:18 ....1650 zeta, to chca tutaj za rozebranie skrzyni i zlozenie z powrote...a nie za naprawe...za naprawe to razy 2 albo i trzy... |