Wycieraczki ( mechanizm pod maska )

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W sobotę jedna z dwóch moich wycieraczek odmówiła posłuszeństwa ( na szczęscie ta od strony prawej )

Pod maska wyglada to nie groxnie, bowiem jedna szyna spada z drugiej mechanizmy poruszającego tymi szynami ( dla znawców wiadomo o co chodzi )
Ta szyna po prostu spada. Ttylko teraz nie wiem o z tym zrobić ?
Który element wymienic ? I czy poszczególne elementy sa ogolnie dostepne, czy tez bede musial cos wykombinowac lub tez caly mechaniz poruszanai kupic?

tak sa tulejki z brazu samosmarnego ciezko to sklpeac, skrecic i cokolwiek z tym zrobic. wiem bo u mnie tez to ramie siedzi na slowo honoru

zwiaz to jakas guma np.detka od roweru.Guma jest rozciagliwa.wiec wytrzyma-miałem tak w scorpio i przez trzy lata wytrzymało.
Patent ale skuteczny-polecam

zalezy w ktorym miejscu. Jesli to na srodku (bo sa trzy te tulejki, na prawe, lewe ramie i mocowanie do silniczka) to nie wyjdzie bo tam caly mechanizm sie obraca. Nie wiem jak to poisac ale to nie przejdzie

Rozwiazanie jest proste

Wiertarka cieniutkie wiertlo do metalu, nawiercamy i wkrecamy srubke

Pozdro !

Cytat:
2005-03-15 13:49:54, Tazz pisze:
Rozwiazanie jest proste Wiertarka cieniutkie wiertlo do metalu, nawiercamy i wkrecamy srubke Pozdro !

miałem dokładnie ten sam problem i zastosowałem dokładnie to rozwiązanie. Wiertarka + duża podkładka + wkręt 10 minut i problemu nie ma