Next week - test Omegi kombi 2,0 16v w Auto-Świecie!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie - emocjonowac nie ma sie co, ale zawsze.....W przyszly poniedziedzialek w dziale uzywane test omegi 2.0 16v kombi ,,Rodzinne kombi''-tak brzmi tytul artykułu
Tak czy inaczej zapewne większość z was już o tym wie, no ale dla reszty piszę - warto chyba przeczytać co tam napiszą o Omci. (ciekawe czy będzie coś o zajechanych silnikach )
No nic to tyle - pozdrawiam

hm ciekawe jak oma wypadnie.... mam nadzieje ze nie bedą jej oceniac z perspektywy ekonomicznego auta miejskiego czekam z niecierpliwoscią

auto bild jest pro niemiecki naturalnie więc Opla bardzo nie obsmarują

jak znam zycie to napisza ze do 97 duzo wad, slaba blacharka i inne choroby wieku dzieciecego, a po 97 to auto juz wad pozbawione.....czy tak jest? Jakas prawda w tym jest zawarta to fakt...
Ostatnio przeczytalem w miesieczniku GT numer z lutego (bodajze) prezentacje Omegi B kombi w MV6 pt ,,Strasznie rodzinny"' - auto ladnie przerobione i w ogole, ale nie spodobala mi sie adnotacja ze ,,nawet w wersji MV6 auto jest powolne..."' - a co to ma byc Carrera Gt i 5s. do 100 km/h...... nie spodobalo mi sie to stwierdzenie - mimo ze pewnie w ich perspektywie to ja jezdze żółwiem 2.0 16v....
no nic.

Tytul powinien brzmiec: 'duze kombi z napedem od kosiarki'.

a jednocześnie GT strasznie podniecają się padłeami w stylu CC , a kilkanaście numerów wcześniej, podniecali się omegą z wypasionym audio gdzie pisali, że jest szybka bo to MV6. słowo głąby to najbardziej delikatne okreslenie panów z GT. zauwazcie tez ze zawsze podniecaja się silnikiem 1.8T WV.

Pewnie maja z tego cos. Skoro taki pozytywny nacisk daja na silnik WV

Znalazlem na stronie Auto Świata ciekawy opis Omegi. OLOBONO miales racje - do 97 roku to te samochody nie powinny jezdzic, dopiero po 97 to istne cacko zero awarii. Zloty samochod. Ja mam z 94r i tez mam zero awarii . A oto link tej strony
http://autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=4404&Strona=3

heh i nadzeszłą chwila prawdy. mam własnie ten egzemlarz przed sobą. Tytuł artykułu troche niesprawiedliwy, zdziwiło mnie tez to stwierdzenie "skromna deska rozdzielcza" moim zdaniem skromną jej nazwac nie mozna......
Jakie są wasze odczucia?

Moze by tak ktos scan-a tego artykulu wkleil na forum dla tych co obecnie nie moga wejsc w posiadanie tego tygodnika albo wysilil sie przepisujac artykul.

hm scan moze byc jutro... dzisiaj nie mam dostepu do skanera, chyba ze ktos inny ma.
PS. są 2 takie same wątki, który kontynuujemy a który do kosza?

no tak jak podejrzewalem - pisza ze do 97 to wady, wady, wady a pozniej to juz lepiej.....
coz - jezeli moge przedstawic swoja ocene to wydaje mi sie ze artykul jest napisany rzetelnie, w miare obiektywnie. Wskazuje na niedocianiecia tego modelu, ale w ostatecznym rozrachunku autor pisze ze ,,jesli zsumowac pozytywne i negatywne cechy Omegi, szala zdecydowanie przechyla sie na korzyść samochodu''
Szczerze mowiac boli mnie troche ze relatywnie malo napisali o silniku, ze jest ,,w miare'' dynamiczny, hałaśliwy i niezbyt paliwożerny - mogliby zrobić jakieś porównanko do innego silnika w aucie z podobnej klasy (Mondeo???)
Cieszy mnie natomiast pełne dossier techniczne, info. dotyczące płynów eksploatacyjnych i inne rzeczy. Z niektórymi rzeczami np. z faktem tego iż ma nieciekawą i nieatrakcyjną deskę rozdzielczą, raczej się nie zgadzam.
Ogólnie cieszę się, że przedstawiono wreszcie w gazecie samochód, którym w jakimś procencie poruszają się LOB-owicze

pozdr.