MotoNews.pl

Radio się samo wyłącza ?!?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie, jak słucham głośniej muzyki, to czasami nachwile gaśnie radio, po czym z powrotem się włącza. Co to może być ??

cosik nie styka moze jakis lut sie obluzował

jakie radio? jaki model? co tam masz samo radio czy jakis piecyk i sub?.... np Blaupunkt ma tak zrobione zabezpieczenie przeciązeniowe ale wyłącza sie na dłuzej niz sekunde.... czy ten sam objaw masz na akku i na pracującym silniku? bo jak na samym aku to niektóre sprzety tak reagują na spadek napiecia duzy.

Radio JVC kaseciak 4x40 W, tylko 4 głośniki podłączone, Przeważnie jak jadę samochodem to wtedy gaśnie.

sprawdź kable zasilania, bezpiecznik, najlepiej daj do pieca w miescu gdzie masz kiepskie połaczenie będzie sie grzać

Może to być efekt przegrzewania się jakiegoś elementu w radiu. Napisz dokładniej, czy to się dzieje na samym radiu czy też jak słuchasz CD, albo na tym i na tym. Czy panel też się wyłącza itp.

Jak miałem to radio w poprzednim samochodzie było wszystko OK. Radio się samo wyłącza, a za sekunde włącza sie spowrotem. Zauważyłem dzisiaj, że dzieje sie to czasami jak włącze kierunek, ew. też bez powodu.

W pierwszej kolejności sprawdziłbym solidność podłączenia zasilania i masy radia. Masę podpiąłeś do karoserii ?

Kupiłem przejściówkę Hyundai->ISO i wpiąłem się do fabrycznej instalacji.