Jakiś pomysł na przewiewy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie,

Mój problem polega na tym,że nie umiem poradzić sobie z przewiewami w drzwiach.Może macie jakieś pomysły,które choć a jakimś stopniu pozwolą na zniwelowanie świstu powietrza Nie jest to jakiś ogromny szum ale przy predkości powyżej 100km/h staję się bardzo upierdliwy.

Dziękuje bardzo za pomoc
Pozdrawiam

Witam.

Moim zdaniem najpierw dokladnie zlokalizuj ten przewiew. Sprawdz czy to uszczelki czy cos w samych drzwiach. Jezeli uszczelki to albo wymiana na nowe albo slilikon ( polecam to drugie bo tansze ) a jezli same drzwi to wystarczy czegos dolozyc zeby przestalo powietrze krazyc

Pozdrawiam !

Co masz na myśli mówiąc 'dołożyć"?Jeśli chodzi o silikon to już mam to za sobą a wciąż efektu nie ma!

Dzięki bardzo

Najbardziej przedmuchy lapie moim zdaniem miejsce mocowania lusterka, bo tylko tam jest mozliwosc wpadania powietrza ( no chyba ze Ci sie drzwi rozwarstwily i masz dziure ) . A mowiac dolozyc mialem na mysli uszczelnienie tych miejsc mata izolacyjna np taka jaka jest uzywana w budownictwie lub tez wszelkie wyroby ze szkla sa owijane takim czyms. W castoramie taka mata o wymiarach ok 200cmx100cm kosztuje cos ok. 20 zl moze troszke mnie jush nie pamietam dokladnie. Ja wlasnie takiej uzylem do uszczelnienia miejsca w drzwiach przy lusterku i zrobilo sie cicho a wczesniej przedmuchy mialem okropne.

I mam nadzieje ze uszczelki najpierw sparawdziles dokladnie

Tzn. uszczelke idaca w progu, uszczelke biegnaca od podszybia w kierunku dach, uszczelki szyby zew. i wew. i czy szyba sie oczywiscie dobrze domyka.

Tazz dziękuje Ci bardzo,kurcze niekiedy takie niby proste nakierowanie a zmienia diametralnie sposób myślenia.

Jeszcze raz wielkie dzięki
Porządny z Ciebie gość

albo masz auto po dzwonie i blacharz spieprzył robotę