Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
raffat E34 520i, E39 528i Wrocław | 2005-03-15 12:14:50 A kiedy temp spada a kiedy wzraszta?
Czy np jak stoisz temperatura sie podnosi? A zaraz jak ruszysz to spada troche? To swiadczyloby o niedopowiedniej drożności układu chłodzenia. Do tego może problem sprawiać pompa wody. Sprawdz to najpierw. Jesli mialbys padniętą uszczelkę pod głowicą, przewody byłyby twarde. To jest objaw nawet najamniejszego problemu z głowicą. Spróbuj raz jeszcze odpowietrzyć układ chłodzenia, BMW jest na to bardzo czułe. Pozdrawiam |
raffat E34 520i, E39 528i Wrocław | 2005-03-18 15:02:39 Moze masz znajomego z podobnym autem zeby wlozyc na chwile zegary.
Mi to wyglada na nieprawidlową oporowość któregoś z układów. W tym momencie sprawdzić musisz czujnik temperatury przy silniku i nastepnie jak tamten bedzie ok to zegary. Za chlodnice póki co sie nie zabieraj, ale jak już to pelen demontaż, środek do odrdzewiania co nie wchodzi w reakcje z aluminium i silny strumień wody. Resztę sie chyab domyślasz :> Pz |
![]() Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-03-18 18:45:14 Ja bym sprawdził:
- czujnik temperatury, - wskaźnik w aucie - zegary, - czy uszczelka pod głowicą jest sucha, czy nic nie cieknie! Z tego co wiem to wskazówka powinna zawsze stać w pionie i wachać się w lewo/prawo o jedną odległość grubości tej własnie wskazówki! |
![]() tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-03-18 18:49:42 u mnie wlasnie wskazowka po osiagnieciu wlasciwej temp jest o 1 grubosc ponad polowa skali |