MotoNews.pl

Poziom absurdu sięgnął zenitu !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nowy podatek drogowy: Taksometr w każdym samochodzie?

Przedstawione przez resort infrastruktury założenia Polityki Transportowej Państwa na lata 2005-2025 uwzględniają nowy pomysł pobierania opłat za korzystanie z dróg – podał PAP. W trakcie wczorajszej konferencji prasowej przedstawiony został pomysł pobierania opłat w oparciu o system naliczania opłat posobny do telefonów na kartę.

Każdy kierowca po uruchomieniu samochodu jednocześnie włączałby licznik, który w zależności od tego jakiej kategorii drogą się porusza, o jakiej porze dnia i jakim samochodem naliczałby odpowiednią opłatę. Nowy system finansowania infrastruktury drogowej mógłby pojawić się już za pięć lat.

Zdaniem pomysłodawców proponowany system ogólnie nie powinien zwiększać obciążeń podatkowych związanych z eksploatacją samochodu. Mając na względzie stan finansów publicznych odpowiedź na pytanie czy fiskus zrezygnuje z opodatkowania paliw w formie akcyzy będzie jednak raczej negatywna.

Można odnieść wrażenie, że pomysły z systemem poboru opłat przypominają nieco propozycje nigdy niezrealizowanych, aczkolwiek bardzo kosztownych amerykańskich programów „Wojen Gwiezdnych”, gdy w tym samym czasie pytanie podstawowe kierowców dziś dotyczy tego ile czasu będzie można jeszcze jeździć po dziurawych drogach. Może jednak lepszym rozwiązaniem byłaby po prostu budowa dróg niż tworzenie skomplikowanego i kosztownego systemu poboru opłat.

Projekt polityki transportowej jest w tej chwili konsultowany i wkrótce trafi pod obrady rządu i parlamentu. Za główny cel nowej polityki transportowej uznane zostało unowocześnienie sieci transportowej oraz zapewnienie wysokiej jakości usług transportowych, co samo w sobie nie budzi sprzeciwu i zasługuje na poprawcie, to już sposób realizacji może być co najmniej dyskusyjny.

Gdzie my qwa żyjemy !!!

Źródło :
Bankier.pl

wczoraj czytałem, nic tylko się pochlastać

Proponuję secesję z tego kraju. Zróbmy własną republikę FSO-maniaków

Buecheche dobre na OT Dowcip z tym
Tego nie można traktować poważnie bo sie człowiek rozchoruje na rozstrój nerwowy

Drogi mamy bardzo podobne do tych z Rosji a jeszcze mamy za nie placic

Cytat:
2005-03-16 12:43:02, Chevrolet pisze:
Drogi mamy bardzo podobne do tych z Rosji a jeszcze mamy za nie placic

Byłeś kiedys w Rosji?? Ja nie i dlatego nie wiem jakie tam sa drogi ale zanm ludzi którzy jexdża tam tirami i podobno drogi tam sa lepsze niz u nas....

Cytat:
2005-03-16 12:41:58, Mokry pisze:
Buecheche dobre na OT Dowcip z tym Tego nie można traktować poważnie bo sie człowiek rozchoruje na rozstrój nerwowy

może to zabrzmi frywolnie ale wyjąleś mi to z ust!!!! bueheheheheheheeeeeee gdzie moderator nie robić smietnika z forum wątek DOWCIP juz jest !!! I to sam Prezes dubluje tematy

Cytat:
2005-03-16 12:36:01, GDA pisze:
[...] Za główny cel nowej polityki transportowej uznane zostało unowocześnienie sieci transportowej oraz zapewnienie wysokiej jakości usług transportowych, co samo w sobie nie budzi sprzeciwu i zasługuje na poprawcie[...] Źródło : Bankier.pl

...który raz już to ja słyszę???

"Każdy kierowca po uruchomieniu samochodu jednocześnie włączałby licznik, który w zależności od tego jakiej kategorii drogą się porusza, o jakiej porze dnia i jakim samochodem naliczałby odpowiednią opłatę. "

No nie, qrva! To za większość tras musieliby mi chyba dopłacać... Szczególnie po zimie, kiedy trzeba jeździć slalomem, żeby nie wybić sobie zawieszenia w tym polskim grajdołku.
A'propos Rosji - drogi mają o niebo lepsze, ale zdarzają się takie przyjemności, jak np. otwarty właz do kanału na środku drogi Miałem przyjemność obejrzeć osobiście... Na szczęście szedłem pieszo z plecaczkiem

Któryś z kabaretów kiedyś powiedział, że już teraz nie mają sensu istnienia, bo to co robią politycy jest sto razy bardziej śmieszne. Niestety to prawda

Proponuje jeszcze odpowiednio spreparowane maski na twarz mierzace ilosc wydychanego dwutlenku wegla. I za to tez oplate, a co!! Kurwa wierzyc sie nie chce. A jak bylem mlodszy chcialem spadac gdzies do cywilizacji. Powoli zaczynam zalowac.....

A ja ich pierdole serdecznie we wszystkie otwory. Teraz i tak tego nie uchwalą, bo wybory zbliżają się wielkimi krokami, a każdy kierowca to potencjalny głos. A co później - później też ich bede jebał i olewał sikiem prostym. Gwarantuje Wam, że Polak potrafi i ktoś bardzo szybko wynajdzie sposób na obejście tego, a ja bedę pierwszym, który to będzie stosował...

CH** IM W ZADY wszystkim po kolei...

Spodobało się im tol kolekt z Niemiec. Ciekawe ile to będzie kosztować? Pewnie byłaby z tego jakaś autostrada. A tak to będzie przetarg na ten system ktos da łapówke, gdzies sie pobuduje nowa willa, gdzieś się sprzeda czarny mercedes prosto z salonu.
Ngadzam sie z przdmówcą:
Ch** im wszystkim w dupe i kawłek szkła

[ wiadomość edytowana przez: kwix dnia 2005-03-16 13:30:42 ]

Cytat:
2005-03-16 12:50:51, vistula pisze:
Byłeś kiedys w Rosji?? Ja nie i dlatego nie wiem jakie tam sa drogi ale zanm ludzi którzy jexdża tam tirami i podobno drogi tam sa lepsze niz u nas....

Ja byłem na Białorusi...Asfalt głośniejszy, ale drogi o wiele lepsze... ((

Jak trzeba bedzie to sie zrobi strajk bo tak nie moze byc, caly czas sciagaja kase z kierowcow, bo oni musza jezdzic, nie moge wsiasc w autobus czy jezdzic na rowerze, tak nie moze byc, ciekawe czy to sie bedzie dało zaskarzyc do jakiejs instytucji miedzynarodowej zajmujacej sie prawami, pozdroo

Cytat:
2005-03-16 13:23:52, kwix pisze:
.... Ch** im wszystkim w dupe i kawłek szkła [ wiadomość edytowana przez: kwix dnia 2005-03-16 13:30:42 ]

Cytat:
2005-03-16 13:18:35, Qbk pisze:
... CH** IM W ZADY wszystkim po kolei...

OOOO seks się szykuje dołącze się i ja !!!!

Cytat:
2005-03-16 13:32:52, Momik pisze:
OOOO seks się szykuje dołącze się i ja !!!!

ale ze szkłem, to już jakaś dewiacja

Cytat:
2005-03-16 13:37:06, Mokry pisze:
ale ze szkłem, to już jakaś dewiacja

jakiś hardcore fetysz , ale jak to mówią człowiek światły powinien spróbowac wszystkiego buehehehehe

Cytat:
2005-03-16 13:39:22, Momik pisze:
jakiś hardcore fetysz , ale jak to mówią człowiek światły powinien spróbowac wszystkiego buehehehehe

Dokładnie w takim razie rozgrzany kolektor w d**ę też!!

Cytat:
2005-03-16 13:41:48, Mokry pisze:
Dokładnie w takim razie rozgrzany kolektor w d**ę też!!

Ale ssący czy wydechowy, bo to zasadnicza różnica