MotoNews.pl
2 Telewizja przemyslowa (87398/13)

Telewizja przemyslowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Nosze sie z zamiarem zamontowania telewizji przemyslowej w pewnej firmie.
Chodzi o uklad 3 kamer + karta do kompa + transmisja netem.
Czy ktos juz robil takie ukladziki lub moze zna adresy for dyskusyjnych na ten temat???

Pozdrawiam

ja sprzedaję i montuję takie systemy. jeśli chcesz dobrać kamery, obiektywy i kartę do kompa do mogę Ci pomóc. Co mają widzieć te kamery ( wewnętrzne czy zewnętrzne) warunki oświetlenia, kolor czy B&W. Czy masz komputer czy będziesz składał??

zadzwoń przez skypa )

[ wiadomość edytowana przez: rogacek dnia 2005-03-16 20:51:32 ]

Cytat:
2005-03-16 20:41:17, rogacek pisze:
ja sprzedaję i montuję takie systemy. jeśli chcesz dobrać kamery, obiektywy i kartę do kompa do mogę Ci pomóc. Co mają widzieć te kamery ( wewnętrzne czy zewnętrzne) warunki oświetlenia, kolor czy B&W. Czy masz komputer czy będziesz składał?? zadzwoń przez skypa ) [ wiadomość edytowana przez: rogacek dnia 2005-03-16 20:51:32 ]

OK juz odpowiadam.
Wszystko dokladnie bede wiedzial jutro ale:
Kamery maja byc we wnetrzu o podwyzszonej wiglotnosci (myjnia samochodowa). Jutro sie dowiem czy ma byc tez kamera na zewnatrz na plac. Kamer bedzie ok. 3szt max.4szt
Warunki oswietlenia raczej dobre. Kamery B&W najlepiej z reflektorem podczerwieni (no chyba ze kamery sa na tyle wrazliwe zeby w nocy tez widzialy wnetrze hali)
Oswietlenie zmienne wiec kamerki najlepiej z auto przeslona.
Kompa bede skladal.
Jutro sie dokladnie jeszcze dowiem czy kamerki maja byc identyfikacyjne czy tylko obserwacyjne.

Pozdrawiam

jak kamery w wilgotnym pomieszczeniu to tylko w obudowie z grzałką. kompa jak będizesz składał pod kątem rejestratora to weź pod uwagę parametry karty graficznej. niektóre wymagają określonych typów.

No to juz mam wiecej informacji.
Podam Ci tutaj przyblizone i proponuje przejscie na mail bo na Skype to sie nie dogadamy

Interesowaby mnie kosztorys takich ukladow cztero kamerowych:
1.
3xB&W + noc (w tym jedna na zewnatrz)
1xkolor + fonia +noc+audio (wnetrze)

2.
2xB&W+noc (wnetrze)
2xkolor + noc (jedna we wnetrzu jedna na zewnatrz) jedna kamerka z audio

Najlepiej hermetyki z autoprzeslona i dobra jakoscia obrazu.
Na upartego mozemy dobrac do tego karte na 4 kamery i pod ta karte jakies wskazowki co do kompa skladanego.
Warunki oswietlenia zmienne (jak to podczas monitorowania 24h/dobe).

Jesli masz jakies watpilowosci lub pytania pisz na vincenzoo@poczta.fm lub emumaster@jawnet.pl (drugi mail pewniejszy)
Jesli mozesz przeslij jakies szacunkowe koszty i bedziemy gadac dalej (oczywiscie uwzgledniajac znizke dla klubowiczow )

Koncept jest taki zeby w biurze byla kamerka z audio i kolorem, dwie kamerki B&W na hali bez dzwieku i jedna na zewnatrz monitorujaca plac (kolor lub B&W do dogadania) bez audio.
Pomieszczenia nie sa duze jak chcesz to moge Ci je przemierzyc ale jak kamerki beda widzialy wyraznie do 60 - 100m to wystarczy w zupelnosci.
Oczywiscie hermetyki i wydaje mi sie ze grzalki nie beda potrzebne.
Aha i najwazniejsze zeby wszystki kamery mialy tryb nocny.
Wazne jest tez aby dalo sie ludzi rozroznic (twarze). Pomieszczenia duze nie sa wiec mysle ze nie bedzie problemu)
Lacze to Neostrada.

Fajnie jakby odpowiedź tutaj się znalazła bo bardzo mnie interesuje temat.

Jaki sprzęt jest potrzebny minimum do rejesrowania obrazu przez karte TV? Czy styknie sempron 2300 + 515 mb + geforce mx2?

Mnie cos takiego interesuje!
Czy są kamerki bezprzewodowe i najlepiej małych rozmiarów?
Czy to droga impreza?

Witam, proponuje zapoznać się z ofertą firmy CEZIM (www.cezim.pl) , mają bardzo dobre centrale systemów wizyjnych. Kiedyśc składałem już system telewizij przemysłowej na czymś takim. Produkt całkowicie polski i soft też polski. W skrajnych perzypadkach przy odpowiednim połączeniu możena bez problemu mieszać kamey B&W i KOLOROWE. Sofcik ma tez ogromne możliwość od zdalnego podglądania co się dzieje na obiekcie przez neta, przez podpięcie dotatkowo systemu alarmowego. Kompresia w zalezności od potrzeb. W zestawie jest centralka, karta video, sofcik i kabelki. No i cena jest bardzo przystępna.
Jak bys miał jakies pytania wal śmiao postaram Ci się pomuc

Pozdrawiam
PRYMI

jako rejestrator obrazu zamiast kompa proponuję cyfrowy magnetowid z wejściem dla 4 kamer, 4 wejścia audio, wbudowany LAN, rejestracja do 25 kl/s, odświerzanie 200 kl/s, detekcja ruchu, wymienny HDD, za cenę 1200 netto. wyjdzie taniej niż komp a działa lepiej. do tego kamery zintegrowane CCD z wbudowanym doświetleniem podczerwieni w komplecie z obudową , daszkiem i uchwytem za 200 netto.
kamera jak na zdjęciu