Końcówki drążka kierowniczego koszty!!!???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Bylem ostatnio na darmowym przeglądzie w autoserv schella OmegaA 2.0 93r..Zrobiłem po przegladzie tłumiki przewody hamulcowe i drążki kierownicze. Wymiany tłumików darmowe koszt Walker końcowy 212,4 środkowy 297.00. no i końcówka drążka kierowniczego , podobno wymienia się całość koszt jedyne 229.Czy nie wystarczyło wymienić długą lub krótką? Mam do wymiany tylne tarcze +hamulec ręczny jaki powinien byc koszt tej wymiany W serwiszie powiedzieli 600zł?

przy odrobinie cierpliwości jak dobrze poszukasz to podziel mniejwięcej wszystkie te ceny przez 2 i takie będą Twoje koszty, nie ufaj darmowym przeglądom tam gdzie byłeś - tam pracują głównie specjaliści od wymiany świec, oleju i tłumika w typowych samochodach - ja im nie ufam od kiedy jeden taki zapomniał dobrze dokręcić koło i filtr oleju w moim starym samochodzie

100zl--> 2 koncowki(krotka i dluga)
110zl caly komplet z lacznikiem

jadac od legionowa modlinska masz przy bp mcdonalda skrec na swiatlach w prawo za stacja przy komisie w lewo potem znowu w prawo dojedziesz do móru i skrecasz wlewo jakies 100 m i po prawej masz wjazd na parking dobierzesz wszystko za ludzka cene albo oryg alnbo zamienniki sory ale nie pamietam jak ta hurt sie nazywa kupowalem tarce na przod i cena byla bardzo korzystna
pozdro

Czesc,
Czyli caly drazek z 2 koncowkami 110 zl???
Wymienial ktos z Was drozek we Wroclawiu? Gdzie sie z tym kopnac najlepiej? I zbieznosc trzeba ustawic po robocie? Jaki to okolo koszt w sumie?
Roman

Cytat:
2005-04-11 02:03:02, nitrotek pisze:
jadac od legionowa modlinska masz przy bp mcdonalda skrec na swiatlach w prawo za stacja przy komisie w lewo potem znowu w prawo dojedziesz do móru i skrecasz wlewo jakies 100 m i po prawej masz wjazd na parking dobierzesz wszystko za ludzka cene albo oryg alnbo zamienniki sory ale nie pamietam jak ta hurt sie nazywa kupowalem tarce na przod i cena byla bardzo korzystna pozdro

Inter- Team się "to" nazywa, ul. Myśliborska, W-wa. Dla klubowiczów (a jest nim i koperrrr) zniżka. Wystarczy poszukać zniżek na stronie klubowj, żeby dowiedzieć się na jakich zasadach się to odbywa. Osobiście radzę skorzystać z Intercarsu (też zniżki), maja lepszy towar w dobrych cenach.

Cytat:
Czesc,
Czyli caly drazek z 2 koncowkami 110 zl???
Wymienial ktos z Was drozek we Wroclawiu? Gdzie sie z tym kopnac najlepiej? I zbieznosc trzeba ustawic po robocie? Jaki to okolo koszt w sumie?
Roman

Witam

Z drazkami to az tak duzo problemu nie ma bo kazdy mechanik ci go wymieni. Ustawienie zbieznosci we Wrocku to koszt ok. 50zl

pozdrawiam
krzysiek

wymieniałem jakiś miesiąc temu - koszt samej końcówki 60zł - 80zł
zależnie od rzemieślnika

kurna tylko nie rzemiosło ludzie!!!!!!!to sie do malczaka nadaje. jak nie orginał to lockhead. czyli delphi wymieniałem sobie sam sforzeń prawy robota prosta a koszt tylko sforznia 50 pln

Ale na Warsztatowej 5 we Wrocławiu wymienia mi bez sciemy, co nie? Dzwonilem do nich, to zmieszcze sie w 200 zl (lewa strona drazek, robota i zbieznosc). Zadzwonilem tez na Karkonoska to sypneli za sam drazek 450 zl (jeszcze zaczal mnie zwyklego zjadacza chleba pytac o zewnetrzny, wewnetrzny itp...) Wiecie o co chodzi?
Roman

Cytat:
2005-06-18 10:59:17, Romanguitar pisze:
Ale na Warsztatowej 5 we Wrocławiu wymienia mi bez sciemy, co nie? Dzwonilem do nich, to zmieszcze sie w 200 zl (lewa strona drazek, robota i zbieznosc). Zadzwonilem tez na Karkonoska to sypneli za sam drazek 450 zl (jeszcze zaczal mnie zwyklego zjadacza chleba pytac o zewnetrzny, wewnetrzny itp...) Wiecie o co chodzi? Roman

Już ci podawałem adres na Nyską tam maja koncówki długie(zewnetrzna) i krótkie czyli wewnetrzna tylko musisz wiedzieć która potrzebujesz a jak chcesz adres do warsztatu to daj znac na priv

Co do intercarsu to proponuję rozwagę mocno posunietą.
Ostatnio badałem temat rozrządu i.......
ASO - 635 zł ( V6)
IC - 1100zł ten sam SKF bez zniżek, czy to nie przesada?

A gdzie ten Intercars?
Czemu tak drogo?
Roman

witam

hurtownia motoryzacyjna w wieliczce HART
tam znajdziecie doslownie wszystko
mam tam kolege na "stanie" tak ze jak cos trzeba to dac znac, najlepiej wiara z Kraka

pozdr...

Lukasz77

Witam
właśnie wymieniam komplet czyli 5 końcówek i jestem w temacie:
sródkowa 220pln
krotka 32pln
długa48pln
nie są to orginały ale niemieckie zamienniki
Tyle w temacie

Pozdrawiam cmatt

Ale jak to srodkowa??? A nie jest tylko zewnetrzna (ta przy kole) i wewnetrzna???
Ta po miedzy zewnetrzna i wewnetrzna to srodkowa???
R.

Cytat:
Ale jak to srodkowa??? A nie jest tylko zewnetrzna (ta przy kole) i wewnetrzna???
Ta po miedzy zewnetrzna i wewnetrzna to srodkowa???
R.

HA HA HA DRĄŻKÓW JEST PIĘĆ DŁUGI KRÓTKI ŚRODKOWY KRÓTKI I DŁUGI W TAKIEJ KOLEJNOŚCI

POZDRAWIAM CMATT

Z jednej strony? Typu lewy drozek sklada sie z 5 czesc? Taaaa???
R.

Ta jedna końcówkaz jednej strony składa sie z 18 części( z klocków lego), zajrzyj facet pod omesie albo na strone do zakładki garaż i nie rob z siebie głąbia kapuścianego

Pozdrawiam cmatt

[ wiadomość edytowana przez: cmatt dnia 2005-06-23 11:50:12 ]

...niestety glabem jestem, stad moje pytania na forum!
R.