MotoNews.pl

Tarcza sprzegła zalana olejem czy da sie ja jeszcze uratowac

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko czy tarcze zalana olejem po umyciu mozna załozyc i bedzie dobrze działac czy raczej nic z tego

zalezy czym umyta...
powinienes ja wlozyc np. do miski zalanej benzynka i zostawic na jakies 15 minut...wtedy mozesz spokojnie jezdzic na niej...

sa specjalne spraje do czyszczenia z tluszczow sprzegiel i hamulcow. Produkuje cos takiego np forsh i dziala naprawde dobrze.

Dajesz rozpucha i smigasz

Albo firmy berner.

no ja umyłem tarcze rozpuszczalnikiem ale jakby mi sie teraz slizgała takie mam wrazenie musze dłuzej pojezdzic i to obadac ,myta była kilknascie razy i wycierana do sucha

ja szczeki hamulcowe w motocyklu czyscilem rozpuszczalnikiem nitro i elegancko odtluszczalo, wiec sadze ze tarcze sprzegla tez da sie tak zalatwic

wlej litra rozpuchy lub benzynki do michy, wloz tam tqarcze, by cala byla zanurzona i zostaw na noc. przykryj miche, by ciesz nie parowała tak mocno...sam Ci się odtłuści...bez szorowania, bez pucowania...Twój wkład pracy: przygotowanie michy, wlanie substancji do michy, wlozenie tarczy, zakrycie michy, siad przed TV i piwo pijąc czekasz nockę sobie z piwem przed TV...proste...ew. w międzyczasie wchodzisz na forum F&F...

ja zorbiłęm inaczej: goraca woda, ludziwik lub inny płyn do mycia) tarcz apo 5 min idelanie oddtłuszczona, potem przejechac papierem 100 i jest bene

oj tam nawet jak drobinki jakies zostana to sie wkoncu wypali od tarcia i bedzie baja , byle okladzina jeszcze w miare gruba byla mozesz jezdzic

Cytat:
2005-03-18 01:08:00, Koras666 pisze:
oj tam nawet jak drobinki jakies zostana to sie wkoncu wypali od tarcia i bedzie baja , byle okladzina jeszcze w miare gruba byla mozesz jezdzic

tarcze mam nowke zero zjechania ale poszeł mi uszczelniacz w skrzyni i zalało mi całe sprzegło olejem.