Gniazdo przyczepki.Potrzebna szybka pomoc.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Wiem że ten temat był już napewno poruszany ale bardzo potrzebuje szczegołowych informacji.Mam BMW 525TDS 93rok i mi gniazdo nie pasuje do mojej przyczepki.Teraz pytanie czy można kupić jakieś przejście z BMW na tą przyczepke.Jeśli można takie coś kupić to o co się pytać w sklepach.Jeśli nie ma przejść to czy można to jakoś samemu obejść.Jeśli może ktoś posiada jakiś schemat jak to obejśc to proszę o przesłanie go na e-mail : piotr_tom@o2.pl.
Za wszelką pomoc dziękuje.

Najlepiej kup nowe gniazdo bo to niemieckie do niczego się nie przyda! Przejściówka jest droga! Schemat znajdziesz w woreczku z nowym gniazdem.I po kłopocie i tanio!

kupiłem przejsciówkę i dałem za nią 62 złote. Normalne polskie gniazdo kosztuje 4 złote, ale sam sobie nie założę a po ostatnich ingerencjach mojego brata w elektrykę nie działa abs i wsteczne światła ta tak dałem 60 dych i mam spokój

Zgadzam się-zakup przejściówki to najlepsze rozwiązanie!
Ja również kupiłem takie coś ale dałem 80zł.
Gniazdo za 4zł jest nic nie warte!
Nigdy nie dopasujesz i uszczelnisz tego gniazda jak orginalnego. A w zakładach BMW wiedzą co i jak montować.
Sama wymiana jest prosta dla osoby ze znajomością podstaw elektrotechniki ale według mnie nie warto.
Kilka lat temu (nie było chyba jeszcze przejściówek) wymieniłem bardzo starannie takie gniazdo w Sangyoung-u Musso (czy coś takiego).Serce się krajało wyrzucać fajnie uszczelnione i zamontowane ALUMINIOWE gniazdo na plastikową tandetę.
Efekt też nie był najlepszy, po roku przed każdymi wakacjami jezdziłem coś poprawiać kiedy właściciel podłączał przyczepę przed wyjazdem na wakacje.
Jeżeli miałbym przyczepę z którą często jeżdźę to wolałbym wymienić wtyczkę w przyczepie.