Jaka uszczelka pod głowicę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Musze zmienic uszczelke pod glowica chyba, bo plyn niemilosiernie wywala do zbiorniczka i temperatura ponad 100 na nowiutkim termostacie. Jak wiadomo, uszczelek na rynku wiele. Mam wiec pytanie, ktora wybrac. Goetze jest droga, ponad 120zl, ale nie wiem, czy warta swojej ceny. Wloska jest o polowe tansza. Sa jeszcze podobno jakies inne za ok. 35zl. Ktora w takim razie polecacie z wlasnego doswiadczenia (nie usmiecha mi sie wydawac cala kase na Goetze i ciulac na planowanie dalej, ale jesli to bedzie wedlug Was jedyny sluszny wybor, to wezme...).

Ja kupiłem włoską, za 50PLN, tylko nie pamiętam nazwy, nawet głowicy nie planowałem(fakt, iż zdejmowałem ją z powodu podejrzenia uszkodzenia zaworu a nie z powodu uszczelki), tylko precyzyjnie dokręciłem głowicę, od tej pory zrobiłem z 15 000 i wszystko jest o.k.

a nie dało się tego dopisać do istniejących już tematów o uszczelce???

np:
gdzie w warszawie wymienić uszczelkę pod głowicą?
uszczelka pod głowicą
jaka uszczelka pod głowicę

niedługo będziemy mieli tyle stron tematów co na fefk.

Nie dopisalem, bo tam jest o OHV, a ja potrzebuje do DOHC, wiec nie bede pisal w Technika, tylko Swiat DOHC, a tutaj nie bylo na 90% takiego tematu, bo szukalem i znalazlem te, ktore Ty podlinkowales.

po pierwsze gdzie napisałeś, że do dohc, a po drugie ja już zapomniałem, że istnieje coś takiego jak podział na kategorie...

luzik.

W zwiazku z tym, ze napisalem w DOHC, nie pisalem, ze do DOHC potrzebuje, bo to wydalo mi sie oczywiste. A podzial na kategorie bardzo dobra rzecz...

Cytat:
2005-03-18 14:07:47, DooMinick pisze:
W zwiazku z tym, ze napisalem w DOHC, nie pisalem, ze do DOHC potrzebuje, bo to wydalo mi sie oczywiste. A podzial na kategorie bardzo dobra rzecz...

To zadbaj jeszcze o tych, którzy nie używają podziału na kategorie i będziesz znakomicie rozumiany

ja kupiłem jakiś komplet uszcelek dosilnika 2.0 w EMF za 130 zł (jakpanietam) i nie narzekam ale ja mam jakieś 8 po wymianie

A co wchodzilo w sklad tego kompletu oprocz uszczelki pod glowice? 130 to troche sporo, ale jak za komplet uszczelek to chyba musialo byc z ta wloska, bo sama Goetze kosztuje 120.

Cytat:
2005-03-19 15:42:27, DooMinick pisze:
A co wchodzilo w sklad tego kompletu oprocz uszczelki pod glowice? 130 to troche sporo, ale jak za komplet uszczelek to chyba musialo byc z ta wloska, bo sama Goetze kosztuje 120.

wszystko czyli wszystkie uszczelki do twojego silnika (2.0 ie) czyli uscelki siemeringi uszcelnacze zaworów ipp itd

Hohoho... jak taki zestaw 130 to chyba wezme... powymieniam co sie da i bedzie