W Białymstoku powstaje VFTS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dziś byłem u swego gazownika,czekając w kolejce na regulacje pogadałem trochę z nim i okazało się że buduje vftsa.

sprowadził z węgier spojlery, w tej chwili do auta wstawiana jest klatka i ogólnie obspawywana jest buda.
Silnik robią sami,razem z kumplem. Kute tloki, korbowowdy,wzmocniony wał(???nie jestem pewien,ale cos takiego usłyszalem),webery,kolektory,inne zawory-cos wspominal że od iveco.
szpera tez chyba z wegier,na montaz czeka równiez skrzynia kołowa(nie wiem czy dobrze zrozumiałem,ale o czyms takim mówił)

chłopaki narazie czekając na vftsa jeżdża zwykłą ładą i trenują po lasach.

zdjęcia robią, po świętach pojadę do nich na wymianę filtra i przegląd gwarancyjny,więc dowiem się czegoś wiecej,może akurat będą jakieś fotki,a jak nie,to ustawię sie na jakiś dzien i pojade z nimi objerzeć autko.

za miesiąc-dwa planują już skończyć budowę samochodu i może pojawią się na jakimś rajdzie-w planach rajd górski.

będe się starał systematycznie podrzucać jakieś nowinki w tej sprawie.
Oczywiście zaprosiłem ich do klubu

pzdr

Hmm to ciekawie się zapowiada a skrzynia ta nazywa się skrzynią kłową (sprzęgło używane tylko do ruszania i zatrzymywania się, biegi wrzuca się bez niego )

Cytat:
2005-03-18 14:31:05, kornat pisze:
Hmm to ciekawie się zapowiada a skrzynia ta nazywa się skrzynią kłową (sprzęgło używane tylko do ruszania i zatrzymywania się, biegi wrzuca się bez niego )

Słyszałem o takiej
jak to dokładnie działa?

Niestety nie miałem przyjemnośći oglądania takiej skrzyni od wewnątrz więc nie wiem jak dokładnie jest zbudowana ale jestem w stanie zaryzkować stwierdzenie że jest na prostych zębach zdaje się że kłówka była kiedyś opisywana w WRC jak będę miał chwilę to poszukam w swoim domowym archiwum .

Cytat:
2005-03-18 16:34:50, kornat pisze:
Niestety nie miałem przyjemnośći oglądania takiej skrzyni od wewnątrz więc nie wiem jak dokładnie jest zbudowana ale jestem w stanie zaryzkować stwierdzenie że jest na prostych zębach zdaje się że kłówka była kiedyś opisywana w WRC jak będę miał chwilę to poszukam w swoim domowym archiwum .

No to czekamy na aktualne informacje
Super- cos sie zaczyna dziac - to juz kolejna o ktorej slysze
Pawel