ŚWIERSZCZE W SKRZYNI?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pojawia mi się problem z w/w w listopadzie wymieniłem kompletne sprzęgło i od kilku dni słyszę świerszcze wystarczy delikatnie wcisnąć pedał i cisza . Podpowiedzcie czy znowu muszę ściągać skrzynie by łożysko wymieniać ? ( gdzie i za ile w promieniu 100 km by ktoś zrobił , macie kogoś?)dzięki z góry

jezeli cos slychac przy wcisnietym pedale to napewno lozysko, ja wymienialem tydzien temu lozysko i tarcze.

Mam dobrego mechaniora w knurowie to pare km od Zabrza jak cos to wal na priv

U mnie jest to samo po wymianie łożyska. troch wkurzające to piszczenie ale jest jedna rada musisz ciągle w czasie jazdy troche wciskać sprzęgło to przestanie piszczeć a tak serio to ja posmarowałem WD-40 i przestało piszczeć (chodzi mi o tzw. widełki) a i sprawdź na kanale czy łożysko nie pracuje cały czas bo jeśli tak to niedługo będzie konieczna wymiana, a pozatym wyreguluj sprzegiełko i będzie git Pozdrowienia

i własnie widze ze ktoś chciał zoszczedzić i włoszczyzne kupił chyba???????????????
A wogóle to jak zakłada sie łożysko to trzeba jego bieżnie posmarować (np sachs daje małą paczuszke ze smarem) i możliwe ze to nie swierszczy łożysko tylko po prostu brak smarowania.
pozdrawiam

OMEGATSZL288 Jest mały problem nie mogę regulować bo to hydrauliczne a dostać się niema jak by spryskać i sprawdzć czy to łożysko . Podnoszę poprzeczkę i pytam jakiej długości powinien być bolec wychodzący z siłownika popychający łapę . Czy ktoś się kiedyś tym zamował bo czasem ktoś z ciekawości mógł rozbierać popychacz.

witam. to napewno jest lozysko. ja musialem niestety juz wymienic bo pracowalo na okraglo. nie smaruj nie baw sie w takie cos . to piszczenie to znak ze cos sie dzieje wymien a nie bedziesz mial niespodzianki na trasie . pozdrawiam

I tak zrobię wymienię dodatkowo łożysko igłowe na wałku by mieć pewność że wszystko chodzi a łozysko nie pracuje non stop i bedzie jak powinno