| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MAD_M Opel Omega A Stalowa Wola | 2005-03-20 15:45:13 Witam
Czy w Omedze A rocznik '88 można dostać się do pływaka(czujnika poziomu paliwa) bez zwalania zbiornika? Pod tylną kanapą nie zauważyłem żadnego dojścia żeby to ustrojstwo wyjąć
|
Solltys v40 przeddzidzie | 2005-03-22 14:20:33 Ale mówisz o kombi czy sedanie?
Bo w kombi (przynajmniej mojej) masz całe ustrojstwo z boku zbiornika i przy odrobinie chęci i manewrowania pływakiem możesz to wyciągnąć bez wywalania zbiornika. Ale ja bym proponował wyciągnąć zbiornik - nie jest to trudne (4śruby + odpięcie ustrojstwa pomiarowo-pompowego) i spokojnie sobie wszystko obejżysz dopasujesz i możesz po drodze zbionik zakonserwować. Układ pomiarowy zamocowany jest chyba 3-4 śrubami z boku i wychodzi wszystko razem z pływakiem trochę o zbiorniku - zdjęć szrotowych
Na tym zdjęciu na dole masz pompę paliwa z prawej strony (aluminowa puszka) i od niej do zbiornika prowadzi wężyk - to tam jest odkręcanie całego ustrojstwa pomiarowego i przez ten otwór śr.5-7cm wyciąga sie wszystko. |
![]() MAD_M Opel Omega A Stalowa Wola | 2005-03-23 19:14:45 Dzięki wielkie za podpowiedź . Wyprułem te bebechy bez zwalania zbiornika (dokładnie to wyglądało jak na zdjęciach-pompa poza zbiornikiem) i tu kolejny zonk. Wytarły się ścieżki w płytce oporowej i nigdzie tego nie mogę dostać, nie mówiąc o naprawie bo to nierealne.
Zapomniałem wcześniej dodać, że padł mi wskaźnik poziomu paliwa i non stop wisiał na zero. Przyczyna znaleziona-problem nie usunięty
|