MotoNews.pl
9 Grabowski Motor Sport po raz kolejny - moje doswiadczenia (87949/27)

Grabowski Motor Sport po raz kolejny - moje doswiadczenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich amatorow tuningu
Jesli komus przyjdzie do glowy pomysl robic cokolwiek w warsztacie Grabowski Motor Sport odradzam!!
Sprawa mojej glowicy ( jesli ktos pamieta moj post sprzed 3 miesiecy ) do tej pory nie zostala wyjasniona , nie dostalem zadnych dowodow na to ze cokolwiek zostalo wykonane
Doszlo tylko do tego iz wywalczylem pisemna gwarancje na wykonane uslugi ,ktora i tak dzisiaj zostala anulowana przez pana Grzegorza , bez podania przyczyn
Moim bledem generalnie bylo to ze poddalem pod watpliwosc pewne poczynania i teorie pana Grabowskiego ( bylem zbyt dociekliwy )
A sprawa ktora zamieszczam ponizej , ociera sie o kodeks karny
( prawdopodobna definicja prawna; przywlaszczenie )
Jest dosc dlugi takze prosze o wyrozumialosc

Otoz w momencie wymiany mojego regulatora cisnienia na zrobiony przez grzegorza , stwierdzil iż regulator który był wsadzony nie nadawal się do mojego samochodu
To , jak powinien pan grzegorz pamiętać , było dosc dziwne gdyz to pan grabowski w maju 2002 roku go kupil za 650PLN ( Tyle zapłaciłem panu za ten regulator ) i montowal i dawal gwarancje ustna ze będzie dobrze.
Zadeklarowal rowniez iż jesli tak bylo to wezmie ode mnie ten regulator cisnienia i sprzeda go a sprawe mielismy zakonczyc do konca stycznia 2005 .Do dzis dnia nie dostalem ani grosza z ustalonych 300 PLN !!
Kiedy dzwonilem do pana Grabowskiego w sprawie pieniedzy oznajmil mi iz nie sprzedal jeszcze tego regulatora
Poprosilem wiec o jego zwrot .Na moje prosby, które notabene wysyłałem mailem jak i w rozmowach telefonicznych i osobistych , odpowiedział mi ze w każdej chwili może mi go oddac .
W piątek 11 marca br. Kiedy odstawial mi pan grzegorz samochod do mnie i uprzejmie poinformowal mnie o tym ze nie ma tego regulatora bo go sprzedal.(dokladnie mowiac przeslal komus za zaliczeniem) Ustaliliśmy ( ponownie !! ) ostateczny termin zwrotu regulatora do 18.03, zrobienie nowego przez pana Grabowskiego ( Pod warunkiem ze człowiek któremu ja chce sprzedac moj regulator zgodzi się na takie wyjscie ) , bądź zwrot 650 PLN , czyli dokladnie takiej kwoty za jaka kupilem ten regulator od pana w 2002 roku.
pan Grabowski sie na to zgodzil !! W Poniedziałek zadzwoniłem do niego informując iż człowiek nie chce regulatora wykonanego przez grabowskiego tylko dokladnie taki sam jaki zostal wymontowany z mojego samochodu.
Dzisiaj dostaje od pana Grabowskiego telefon (17.03 ) ze moze w piatek bedzie mial jakies regulatory ( mial je miec juz do konca stycznia 2005 ) a moj moze oddac we wtorek.
Biorac pod uwage pana slownosc , i fakt ze sprawa toczy sie juz 3 miesiac , nie uwierzylem panu Grabowskiemu

Wiec miał dwa wyjscia ( zwrot regulatora , badz kasy) , a ze nie skorzystal z nich to niestety zmusilo mnie do zgłoszenia przywlaszczenia
Niestety wszystko zawdziecza pan Grabowski tylko i wyłącznie sobie i osobom z ktorymi sie zwiazal ( sprawa glowicy )
takze przestrzegam przed warsztatem
Jesli juz ktos sie zdecyduje na oddanie samochodu do GMS'a nie dawac kasy a'konto, na wszystko papiery, nic na "gebe"em
Ja sie wyleczylem juz do konca

no to nie miło słyszeć bo syn szefa ma oddać do niego swoją
honde do założenia turbo kitt-u

Cytat:
2005-03-20 18:17:13, ciekma pisze:
no to nie miło słyszeć bo syn szefa ma oddać do niego swoją honde do założenia turbo kitt-u

moge mowic o swoich odczuciach
ale ja nie polecam
przedewszystkim dlatego ze pan grabowski nie grzebie w elektronice a zeby zapewnic prawidlowy AFR w calym zakresie obrotow to nalezy pobawic sie mapa wtrysku, a tego pan GG nie robi ( czyt. nie umie ?? )
to jest pierwszy podstawowy powod dla ktorego odradzam

tu generalnie ma być założony gotowy zestaw ,który płynie teraz z kanady,ale dobrze wiedzieć bo z opola do niego jest daleko i jeżdzić tak i użerac sie jest bez sensu

Cytat:
2005-03-20 18:43:23, ciekma pisze:
tu generalnie ma być założony gotowy zestaw ,który płynie teraz z kanady,ale dobrze wiedzieć bo z opola do niego jest daleko i jeżdzić tak i użerac sie jest bez sensu

tak osobiscie to proponowalbym zainteresowac sie innymi firmami
we wroclawiu wiem ze jest jakas ale nie pamietam nazwy
zajrzyj na streetracing.pl
i zapytaj
mozna tez np.PROMOTORMOCY
czy tez
TOMARACING

TOMSON

Ja osobiscie mialem mozliwosc rozmowy z czlowiekiem z TOMARACING ( badanie AFR'a ) i jest spoko gosc... wszystko wyjasni i wogole

no dziex to blisko opola i jak by co to nie ma problemu
a tak pozatym ile dzisiaj znaczy reklama -a drogo nie zawsze znaczy dobrze

Cytat:
2005-03-20 19:00:04, ciekma pisze:
no dziex to blisko opola i jak by co to nie ma problemu a tak pozatym ile dzisiaj znaczy reklama -a drogo nie zawsze znaczy dobrze

To jeszcze mozesz pojechac do krakowa do Goduli lub V-Techa. Zawsze blizej. A V-Tech sie zna dosc dobrze na elektronice.

Cytat:
2005-03-20 22:12:21, Ali-En pisze:
To jeszcze mozesz pojechac do krakowa do Goduli lub V-Techa. Zawsze blizej. A V-Tech sie zna dosc dobrze na elektronice.

Na V-Tech nie ma co narzekac.... Znaja sie dobrze na swojej robocie