Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Bolls_no1 Profesjonalista Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-03-20 18:15:12
Dwudrożny zestaw odseparowany na przód + wzmacniacz (i wygłuszenie drzwi), a z rezztą daj sobie spokój. W przyszłości zamiast głośniki a tył możesz dołożyć suba. |
![]() Bolls_no1 Profesjonalista Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-03-21 21:11:43 Jeżeli stosujesz się do przysłowia, że "gentelmeni nie mówią o pieniądzach" to inwestuj w Sony (model XES) ![]() ![]() |
![]() Bolls_no1 Profesjonalista Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-03-22 00:11:24
Z dystansu nie jest to łatwe zadanie, opiera się na gdybaniu ... , osobiście podzielił bym to na 50/50. Połowę na głośniki i połowę na wzmacniacz. Ze względu na brak gotówki (średnie radio CD kosztuje około 1500-2500zł) =rzejżałbym rynek sprzętu używanego. I tu trudno coś konkretnego polecić, bo moźna czekać na to miesiącami. Inna opcja to kupić nowy zestaw głośnikowy ( np. Perlees, Microprecision, μ-Dimension, Infiniti, Hertz itp) w cenie do 700-800zł i szukać używanego wzmacniacza. Ta opcja najbardziej do mnie przemawia, ale to tylko gdybanie, bo właściwości głośnika ujawniają się dopiero przy konkretnej aplikacjii i w Twoim samochodzie ze względu na akustykę mogą wogóle się nie sprawdzić. W dodatku duży wpływ na jakość ma miejsce montażu i stabilizacja wraz z wygłuszeniem. Czasami gorsze parametrami głośniki z dobrym montażem (wygłuszenie, stabilizacja) zagrają lepiej od "lepszych" z byle jakim montażem. Co samochód, to inaczej. Ja mam trochę wypaczone pojęcie, bo zawsze patrzę pod względem liniowości i zrównoważenia tonalnego (wg mojego ucha), dlatego często moje zdanie będzie różne od innych, ale w tej cenie szukałbym zestawów głośnikowych firm Peerles, Vifa, DLS, μ-Dimension, Herz itp (mam na myśli nowe zestawy). Natomiast co do wzmacniaczy to, tj wcześniej pisałem, uzywanego bym szukał, i tu jest dużo większa rozbieżność (i cenowa i jakościowa), dlatego trudno podać konkretne firmy i modele. Dużo łatwiej by było wybrać z konkretnych propozycji. Często w ogłoszeniach lokalnych, lub ogólnopolskich trafiaja się okazje, ale na to trzeba czekać i być cierpliwym. [ wiadomość edytowana przez: Bolls_no1 dnia 2005-03-22 00:24:46 ] |
black_shadow Peugeot 307 Poznań | 2005-03-22 00:33:19 oki. mniej wiecej rozumiem o co Ci chodzi. Czy taki zestaw polecilbys? Hertz i to rozumiem dalbym na przod samochodu. A na tyl mam 13cm, wiec chyba cos takiego Hertz 13cm ? i polowalbym na jakis wzmacniacz do tego. w takim razie ile kanalow ma miec,jezeli chce to wszystko do niego podlaczyc? sorry,ze takie glupie pytanie,ale sie po prostu nie znam... i czy bede mial problem z wygluszeniem fury? czy pojechac nia do jakiegos warsztatu (np do serwisu peugeota)? z gory dzieki za odpowiedz. Twoje zdanie wiele dla mnie znaczy ![]() |
![]() Bolls_no1 Profesjonalista Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-03-22 21:26:18 Jeżeli koniecznie chcesz mieć głośniki z przodu i tyłu, to najlepiej się sprawdzi wzmacniacz 4-kanałowy, będziesz miał możliwość regulowania poziomami pomiędzy przodem a tyłem. Z wygłuszeniem nie jeździ się do serwisu gdyż przeważnie nie mają o tym zielonego pojęcia, może poszukaj w swoim regionie jakiejś firmy car-audio, wygłuszenie zrobią praktycznie jednego dnia lae można to zrobić samemu i będzie sporo taniej. Poszukaj na forum tematów z wygłuszeniem, sporo już było napisane. |
![]() Bolls_no1 Profesjonalista Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-03-23 22:35:11 Spokojnego snu nigdy nie zaznasz ![]() |
![]() Bolls_no1 Profesjonalista Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-03-23 23:59:49 Za niewielkie pieniądze kupisz dość ciekawie grające wooferki firm JL Audio, Herz, Precision Power itp, wymieniać można wiele, ale jak wiesz preferencje są różne i specyfika głośników też. Dla przykładu, głośniki na które moiżna zwrócić uwagę :
Precision Power Soundstream Xetec Phase Linear JL Audio Kolejny Soundstream Pewnie jeszce więcej przykładów by się znalazlo. |