MotoNews.pl
1 Night rider :) (87977/13)

Night rider :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!! mam takie pytanie a mianowice ogladaliscie kiedys film night driver czy jakos tak sie zwal tam gosciu rozmawaial ze swoim samochodem podajrze to byl pontiak firebridge czy jakos tak, no ale niewazne i ten samochod mial wlasnie sprzodu na masce takie jakby czerwone diody co jak mowil to mu mrygaly. I teraz moje pytanie, jak zrobic ze po zamontowaniu diod nie beda one swiecily wszystkie naraz tylko przechodzily z jednej strony na druga?? Zrozumieliscie cos mnie wogule??

sie to nazywało kit rajder czy jakos tak

a najłatwiej to kupic bazarowa lampke do roweru z didami i dolutowac poprostu kilka diod

hmm no wsumie masz racje bo te rowerowe mrygaja na rozne sposoby ale fajnie by wygladalo jak tak z pod maski ci swiatelka swieca tylko czy te rowerowe da sie podpiac do instalacji elektrycznej??

wszystko sie da tzreba by było tylko zmontowac jakis transformator ale o to trz pytac adaska i mikeb
pozdro ide na jednego

no to czekamy moze sie tu odezwa

chodzi o:
KNIGHT rider z ponitiakiem FIREBIRDEM
miganie diodek zalatwi prosty uklad elektroniczny - do kupienia jko zestaw do montazu w sklepie elektro.

az boje sie zapytac - po co Ci to? jako III stop nie przejdzie - palownia moze zabrac dowod. Za zamontowanie jak w filmie - tym bardziej.

serial nazywał się knight rider
k.i.t.t -tak się nazywał samochód-knight industries two thousand

świetny serial,mam kilka odcinków na kompie,pozatym większosc oglądałem jak były emitowane w tv-kiedys kiedys na rtl,ostatnimi czasy w tvp tez można było objerzeć

na ebayu mozna kupić gotowe zestawy do montażu.
w serialu swiatelka te pełniły funkcję sensora.

przykładowy zestaw

cena jednka trochę zaporowa,ale myśle,że jak dobrze poszukać to coś tanszego by się znalazlo-kiedyś widziałem całe auta przerobione na kitta-coś pieknego

Adasco bym sobie to zainstalowal w grilu samarki na odzielny przyciski gliny by mie zauwazyly a w nocy fajny efekt

byl nawet remake tego serialu, z nowwszym frajerbyrdem - ale to juz nie to samo...

eee,a kiedy?

był film- knight rider 2000,ale te czerwone to był dodge stealth.

ze 3 lata temu był serial na rtl7 nieustraszeni-ale to raczej nie o to chodzi-bo tam nie było firebirda

dla fanów serialu polecam stronkę
knight rider

a tu masz gotowy zestaw za 60 zł:
zestaw na allegro

[ wiadomość edytowana przez: Grzesiek dnia 2005-03-20 21:30:05 ]

kurde 60zl to tez troche duzo

Dolicz do tego mandat lub utratę dowodu.

hehe no faktycznie, ale 60 zł to trochę jednak dużo za zaprogramowanie linijki świetlnej plus elementy, Ale jak widać, tu są tylko elementy - nie ma całego kitu, dolicz do tego, że tak naprawde, to ktoś zaprogramuje Ci tak naprawdę w choinkę i nic więcej nie zrobi. A tu trzeba dodać do tego soczewki, takie jak w reflektorach i tak właśnie jakie są w knight'cie, żeby rozproczyć światło z diód świetlnych
Jeśli byś chciał mieć jakiś efekt, to tylko wizulany z zewnątrz, bo pamiętaj, że dioda to dioda, a nie żarówka o mocy kilkunastu wattów, trzeba oprawki zrobić. No i oczywiście tak to zmontować w pudełko (ok 20zł), dobrze uszczelnić, żeby Ci woda nie naleciała, ale też tak dobrać elementy, zeby nic Ci się nie przypalało, no i wtedy możemy pogadać o jakimś ładnym efekcie
(nie licząc bezpiecznika i oprawki do niego - ok 6zł za długą oprawkę +1zł za bezp. ).

Cytat:
knight rider 2000,ale te czerwone to był dodge stealth.

eee, chyba nie. masz foto, to pokaz. fajerek byl w pewnym momencie do stealtha podobny. Mial charakterystyczny dziob z przobu.
pomine fakt, ze TFUrcy serialu migli miec jakis uklad z pontiakiem, ktory jednoczesnie wyklucza uzycie dodżki. Ale oczywiscie moge sie mylic.

sorry Grzes, ale jesli to:

jest dodge stealth, to ja jestem abstynent.

[ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2005-03-20 23:57:24 ]

to własnie jest dodge-

Cytat:
General Motors nie wyraził zgody na budowę Kitt-a na podstawie nadwozia pontiaca Trans-Am wytwórnia Uinversal postanowiła sama w swoim warsztacie "Star Cars" sama zbudować samochód.

Zakupiła 3 sztuki samochodu marki Dogde Stealth.

chcę zobaczyć ta abstynencję

a tu masz pontiaca,który rzeczywiscie jest podobny do tego stelatha

pontiac

a tu jest artykuł i fotki z przebudowy dodga
artykuł

[ wiadomość edytowana przez: Grzesiek dnia 2005-03-21 00:06:40 ]

a kto tu mówi o kłutni

a zobacz na te fotki z przeróbki,
ile tam szpachli nakładli-paredziesiąt kilo

wg mnie zakupili stealtha i przerobili go na podobieństwo do firebirda.

tak, przyznaje, masz racje. wlasnie to podobienstwo mnie zmylilo. Faktycznie, pontiac nie ma trojkatnych okienek z tylu.
a ja caly czas mialem przed oczami nowszego stealtha,m ktory ni choroby nie przypomina knighta.

Tak dla ochłody. To się skończy wiejskim tuningiem. Proszę o przemyślenie sprawy. To tylko moje zdanie.

Cytat:
2005-03-20 20:38:38, Weider pisze:
witam!! mam takie pytanie a mianowice ogladaliscie kiedys film night driver czy jakos tak sie zwal tam gosciu rozmawaial ze swoim samochodem podajrze to byl pontiak firebridge czy jakos tak, no ale niewazne i ten samochod mial wlasnie sprzodu na masce takie jakby czerwone diody co jak mowil to mu mrygaly. I teraz moje pytanie, jak zrobic ze po zamontowaniu diod nie beda one swiecily wszystkie naraz tylko przechodzily z jednej strony na druga?? Zrozumieliscie cos mnie wogule??

Witam w „Elekronika dla wszystkich” 1/2005 masz opisane jak zrobić taką klinikę świetlną połączoną z zdalnym odpalaniem samochodu na komendę głosową. Autor zrealizował coś takiego do poloneza. Ale czy na pewno chcesz mieć coś takiego w aucie?? Nie uważasz, że to lekko... ehm pretensjonalne. Ale na temat gustów nie dyskutuje się.
Pozdrawiam.

Zgadzam sie z Grzegorzem i Wergiliusem. Ja generalnie jestem zwolennikiem utrzymania autka w dobrej kondycji bez dodawania watpliwych ozdob. Osobiscie wolalbym dolozyc 60 zl do lepszych kabli wys. napiecia, oleju, swiec albo innych rzeczy, ktore w Ladzie zawsze mozna poprawic