Interfejs LPG - czy warto

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem ciekaw opinii uzytkowników inst II generacji czy warto kupić sobie interfejs do inst lpg. Czy dobór paramerów pracy silnika jest bardzo skomplikowany. Z jakich Softów najlepiej korzystać. Za opinie i porady serdeczne dzięki i pozdrawiam.

no właśnie np. takie coś

ja mam na kompie LEONARDO instalke II gen, więc obsługuje niby, no ale co jest ze soft-em?? bardzo trudno to zdobyć??ściągnać z neta
pozdrawiam

Po pierwsze jeśli nie masz w swojej miejscowości dobrego gaziarza, a masz pojęcie o LPG, to warto. Po drugie, soft do każdej instalacji (producent) jest inny, leży tego w sieci od ... . Po trzecie, można sobie zrobić samemu taki fejsik (właśnie niedawno sobie coś takiego zrobiłem, bo poprzedni mi padł), koszt ok. 20 zł i trochę zabawy. Po czwarte, jak jesteś całkiem zielony w temacie LPG to sobie daruj bo możesz więcej popsuć niż poprawić (bez urazy). Dobór parametrów nie jest może skomplikowany, ale wystarczy jeden mały błąd i np. przepływomierz do wymiany.

Witam

Jestem posiadaczem Toyoty Starlet 1.3 2EE 91' na wielopunkcie z instalacją gazową II generacja (reduktor - AGC, komputer Al 700, emulator - Lecho E4)
Właśnie noszę się z zamiarem zakupu interfejsu do autronika Al 700 i mam pytanie odnośnie zmiany parametrów. Których parametrów lepiej nie ruszać , a które można zmieniać w miarę rozsądku. Posiadam soft do Autronika taki sam jak mają gazownicy u których zakładałem gaz tylko ja mam w wersji 1.6, ale nie wiem czy to jest w miarę nowy soft. Czy może jest nowszy?

Czy podczas zmiany faz nakładania się paliw w emulatorze trzeba regulować też za każdym razem kompa gazowego czy nie ma to wpływu na niego i czy emulator ma wpływ na zapalanie silnika na benzynie (w automacie i bez), czy zaczyna działać w chwili osiągnięcia obrotów przełączania na gaz?

Chce samemu sobie wyregulować i sprawdzać parametry w czasie jazdy, bo mam dość płacenia za każdą regulację które przynoszą mizerny skutek. Jak coś poprawią to inne spaprają. Czy utrace gwarancje jak sam będę regulował i czy gazownik będzie wiedział, że coś zmieniałem.

Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: marcinstarletka dnia 2005-10-20 18:17:27 ]