| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-03-21 15:10:36 Panowie i Panie....
100 000 obywateli ma inicjatywe ustawodawcza... gdyby tak przemyslec sprawe i stworzyc projekt ustawy pozwalajacej na czasowe wyrejestrowywanie aut i zaczac zbierac podpisy, wydaje mi sie mozna by znalezc 100 000 kierowcow ktorzy podpisaliby sie pod takim projektem (taki system istnieje m.in. w Niemczech). Pozwalal by on na nieplacenie OC skoro, auto jest czasowo wyrejestrowane... np w celach remontowych. Generalnie sam jestem jeszcze ciut za cienki w uszach by przygotowac cos takiego ale wydaje mi sie ze mialo by to sens. Co wy na to??? Czy warto jest sprobowac??? Mnie sie wydaje ze tak.... |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2005-03-21 16:53:28 Ciekawa inicjatywa Ja bym sie podpisal. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2005-03-21 22:13:15 Witam
hmmm.. pomysł ciekawy, i myślę że rzecz bardzo potrzebna, warto sprawe rozpropagować, wiele fajnych zabytkowych aut zapewne znika na złomach bo nie można ich czasowo wyrejestrowac, mi osobiście coraz wyraźniej szykuje się wyjazd na kilka miesięcy i mam już teraz wielki dylemat co zrobić w tym czasie z autem
Pytanie co zrobić by się dało ruszyć z miejsca?.. Polskie prawo trzeba zmienic, jak wiele rzeczy w tym kraju, i trzeba zacząć już teraz. Co zaś do meritum, to ciekawe ilu nas w ogóle jest internertowych miłośników aut innych marek i czy akcja zapoczatkowana na necie ma szanse się rozwinąc?.. i jaki jest tryb postepowania, czy wystarczy 100 tyś podpisów i jakaś wybrana demokratycznie np na forum motonews, poprzez kluby?.. reprezentacja ( w sensie nie partia)?, czy trzeba uderzac do jakiejś partii z taką inicjatywą czy wystraczy zainteresowac kilku posłow? Ostatnio podobne inicjatywy próbują zmienić regulacje prawne w zeglarstwie, ale tam na drodzę stoi beton w postaci PZŻ, więc trudno liczyć na szybka zmianę przepisów [ wiadomość edytowana przez: sheriffnt dnia 2005-03-22 18:22:05 ] [ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-03-22 23:07:22 ] [ powód edycji: polaczono dwa posty ] |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-03-22 12:10:33
a powiedz komu mozesz... udzielasz sie na jakis innych forach? To kopiuj, wklej... nic innego w tej chwili nie wymyslimy. |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-03-22 23:10:42 Inicjatywa godna poparcia
P.S. Czystki w watku dokonano ... P.S.2. Komu sie cos nie widzi zapraszam na priv, i tak jestem tym mniej lubianym moderem wiec co mi szkodzi |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-03-23 03:18:58 a jaka "moc" ma lista w formie elektronicznej? wie ktos?
i te 100.000 to minimum. Czesc moze odpasc, bo np. "nie spelni wymogow" czyt. zostanie uznana (lub faktycznie bedzie) za falszywke. Przy takiej ilosci moze sie zdarzyc.... |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-03-23 10:12:58
zawsze mozemy zablokowac szosy. Lepper udowodnil, ze to dziala
co prawda lada to nie traktor, ale tez moze byc skuteczna ![]() |
Wergilius SYMPATYCZNY GOŚĆ Kraków | 2005-03-30 11:13:02 Witam, tak jak obiecywałem, zorientowałem się, co do wymogów prawnych dotyczących obywatelskiej inicjatywy ustawodawczej. Tu załączam link - Obywatelska Inicjatywa Ustawodawcza No cóż wydaje mi się, że raczej nie znajdzie się tylu chętnych wśród nas– 15 osób – aby zakładać komitet. Niech każdy zainteresowany zapozna się z tymi regulacjami i się wypowie co myśli o dalszych losach tego pomysłu – oczywiście rzeczowo.
Pozdrawiam!! |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2005-03-30 16:25:20 Dzieki - przestudiowalem i mysle tak: trzeba byloby polaczyc sily z innymi klubami zreszajacymi milosnikow starszych aut. Wtedy byloby nas wiecej, a wiec i szanse na podpisy wieksze. Ja mysle, ze jest to do zrobienia. Jestem gotow jako pierwszy wlaczyc sie do komitetu |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-03-30 20:02:30
ta inicjatywa przeciez przyszla do nas z zewnatrz... moze trzebaby sie skontaktowac z gostkiem, ktory to nam zapodal.... |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2005-03-30 22:35:48 Wlasnie, wiec juz poczatek jest - trzeba szukac kolejnych chetnych. |