MotoNews.pl

[126 el] Podnośnik szyby.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po zimowych przymrozkach zepsuł mi sie mechanizm podnoszenia szyby. Konkretnie opuszcza i podnosi szybę ale nie mogę domknąć szyby do końca bo występuje "terkotanie jakby nie zazębiały się koła" i korbka kręci się prawie bez oporu. Krecąc w drugą strone momentalnie i opuszcza szybę. Mechanizm z eleganta jest chyba z nasa bo nie wiem nawet jak działa (zdjąłem tapicerke ale wymiękłem bo było juz późno) Czy ktoś wie czy to można naprawić bo nowy mechanizm to 75 zł w sklepie...ewentualnie czy ktoś już to rozbierał i może mi dac garść rad.

Ja mialem to samo niestety to jest jedna czla czesc nierozbieralna i musisz kupic to w sklepie bo nic z tym juz sie nie da zrobic (chyba ze naj jakims szrocie uda Ci sie to wyrwac ). Co jest najgorsze to to ze po wymianie tego czyi po jakis 2 latach zaczyna robic mi sie to samo
Usterka dosc wkurzajaca bo jak sie che domknac szybe to trzeba p[omagac jej a wtedy zostaja odciski palcow

nie rozbieralne i nienaprawialne... nie jeden juz probowal
czy mechanizm nowy czy stary wystarczy raz ze szyba przymarznie w zimie i juz po nim

no po razie to nie padnie moze. Tam w srodku jest taki wieloklin czy cos i to sie wyrabia i wkoncu przepuszcza. Nie wiem czy ktos to naprawil. Chyba ze ty naprawiles to sorry. Ale wtedy to mugl bys powiedziec kolegom zeby nie tracili bezsensownie 75 zl co??

no wlasnie napisalem ze nie naprawialne i ze nie znam nikogo komu by sie to udalo a nie jeden probowal
ten ślimak moze sie rozwalic za pierwszym razem jak szyba jest przymarznieta i na sile bedziesz otwieral to wtedy przeskoczy
z naturalnego zuzycia jeszcze sie nie spotkalem zeby sie zepsul

Sorki zle zrozumialem wypowiedz cos zamotany dzis jestem calu czas o cos tracam szklanki mi leca z rak herbate rozlewam zle czytam ide spac

Własnie w zimie kiedyś chciałem otworzyć używąłem siły ale nie poszło. Po jakimś czasie przy domykaniu było pojedyncze przeskakiwanie, potem 2..3 i teraz kicha.

Dzięki za informacje, nie będe sie z tym stukał tylko uderzam na szroty.

A ja mam takie pytanko. Czy ktoś wkładał do FL-a mechanizm szyb z CC?? Chodzi mi o elektryczny podnośnik. Słyszałem że do eleganta podchodzi z CC ale co z Fl-em??

Ja watpie bo FL i EL to zupełnie inna konstrukcja podnośnika.

Cytat:
A ja mam takie pytanko. Czy ktoś wkładał do FL-a mechanizm szyb z CC?? Chodzi mi o elektryczny podnośnik. Słyszałem że do eleganta podchodzi z CC ale co z Fl-em??

Jak wsadzisz do FL'a szyby z EL to jest opcja

Niewiem czy te skany sie przydadza ...