Jak zabezpieczacie sie przed ruda ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak pytam z ciekaowsci wiadomo ze w hyundaiach blacha nie byla nigdy najlpeiej zabezpieczona... wiec pytam jak wy zabezpieczacie sie przed ruda ?

Ja jezdze na myjnie podwozia

moze ktos zna jakis inny dobry sposob

Ja omijam kałuże i solankę , a tak naprawdę to nic nie robię żeby uniknąć kontaktu z rdzą, reaguję dopiero jak się pojawi , czego oczy nie widzą .....

chyab faktycznie nikt sie nie zabezpiecza :p wszyscy jezdza az wylezie

Hmmm...A ja odkryłem małe co nieco i chyba mnie to przeraża... Zna ktoś jakiegoś dobrego speca w Gliwicach ?? A jesli nie to jak się za to samemu zabrać ?? Wiem, że trzeba to przeszlifować, ale co potem ?? Jaka jest właściwa kolejność czynności w takim wypadku ?? Nigdy nie bawiłem się w ratowanie blach...

no po zimie napewno bedzie wylazic teraz

wczoraj zabrałem Lantrę na gruntowne mycie po zimie i kurna okazało sie że prawy bok cały obtarty przez jakiegoś buca i rudy już zaczął się pokazywać standardowo na tylnych nadkolach

Równiez i mnie po myćiu opadła szczenka Przednie nadkole juz zżera!! Ale najgorsze było pod spojlerem z tyłu!! Juz zaczął lakier odchodzic Odkreciłem wiec spojler,wypolerowałem i pomalowałem narazie renowacyjna!! Rozmawiałem z lakiernikiem i moze w nastepnym tygodniu zrobi mi to za 150zł. Narazie jakos sobie to zrobie ale resty sie boje-bedzie drogo Pozdrawiam

widze ze zly temat poruszylem

...no dobrze ponarzekaliśmy , a co polecilibyście do konserwacji podwozia -mam na myśli coś do pistoletu do konserwacji ,dawniej było cos co nazywało się "biteks".Może jest teraz w handlu coś bardziej zawansowane technologicznie ? w kwietniu jestem umówiony z kumplem na sesyjke ,będziemy robić 3 autka i myślimy nad czym lepszym...

"Szukaj na forum" twoim wybawcą Jest taki dział -"renowacja nadwozia" tam wszystko od A dz Z jest napisane!Ja dzisiaj walczyłem z RUDĄ...po wszystkim wyglądałem jak rudy lis-tyle rudej było...