| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2005-03-22 09:01:26 słucham teraz Mnistra infrastruktury który powiedział na co idzie ten podatek wyłącznie na drogi krajowe i expresowe a pozostałe są finansowane z gminnych środkó i innych miejsc . Koszt budowy autostrady to ok 5 100 000 € za kilometr i to podobno jest optymalnie nistki koszt tłumaczy się tym że na zachodzie koszt to ok 6 500 000 € . Do kogo oni sie poruwnują sieroty . Napisałem ten wątek bo przekonany byłem że podatek idzie na wszystkie drogi . Jeśli macie więcej fachowej wiedzy na ten tyemat napiszcie interesuje mnie to . |
kaski Omcia 2,4 Lublin | 2005-03-23 19:21:06 Ja tam narazie omijam Polskie autostrady, szkoda tylko robić sobie apetyt na taką jazde skoro za 30 km trzeba kończyć |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2005-03-23 23:48:37
|
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2005-03-24 08:53:54 jon Na ten kawałek Gliwice -Katowice jest wydane prawie dwa razy więcej za kilometr dla tego że specyficzny teren i dla tego dostali tyle kasy (mogą powstawać szkody górnicze) . Ale jaja jeszcze nie oddali a już "autostrada" popękana . Wieszką aranoja jest to że ktoś już żada od kopalń zadość uczynienia (odszkodowanie) za powstałe szkody ,co za debilizm
PEPE czyli sprzęt już masz , ja zorganizuję jeszcze troche łopat i cementu i staniemy do przetargu . Fakt jest taki ja napisałeś koszt na zachodzie 1 km to ok 6,5mil € unas nie powinien przekroczyć moim zdaniem 2mil. € zwłaszcza że podstawowy materjał do utwardzenia dostają za psie pieniądze o ile nie za koszt transporu własnego gróz (z kopalni - haudy) kopalnia pozbywa się zbędnego materjału a ci mają wszystko prawie pod ręką . Szkoda mówić kombinacje przekręty i.t.d. czekam na pierwsze zgłoszenia gdzie bedą dziury i inne uszkodzenia , i kiedy postawia bramki |