| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
danszuwarek opel astra gdansk | 2005-03-22 09:52:18 witam!!!
mam takie pytanie? chce wyrzucić katalizator i przy okazji myslałem żeby wyrzucić tłumik środkowy!!co myslicie o tym?jak auto bedzie sie zachowywało??bedzie jakis inny dzwiek? pozdrawiam!!!! |
MSJ Pełnoprawny Klubowicz Seat Leon Warszawa | 2005-03-22 11:20:51 Wyrzucenie kata spowoduje delikatny wzrost momentu i KM, a wyrzucenie środkowego wpłynie głównie na większą głośność i szybysze złużycie końcowego.
|
GoGo Pełnoprawny Klubowicz Omega B FL Sedan Kamienna Góra | 2005-03-22 19:35:10 No będzie tak jak napisał kolega. Niewielki wzrost mocy no i dużo większy wzrost hałasu. Jak wyciągniesz środkowy tłumik możesz się na mandat załapać.
|
![]() MAJA_kula Pełnoprawny Klubowicz OPEL ASCONA C GSI 16V Szczecinek/Gdynia | 2005-03-24 02:16:24 Nie robilem testow bez samego tlumika srodkowego.Ale wiem ze jest to tlumikk przelotowy i napewno nie bedzie glosniej jak bedzie orginalny koncowy, bo to on tlumi.Wzrost osiagow napewno poczujesz i konczowy bedzie zyl dluzej bo nie bedzie sie w nim zbierac woda ze wzgledu na szybsze wydalanie spalin, im tlumikii dalej od silnika tym wieksza moc i moment.W 1,6 (gaznik)zdjelem srodkowi i wstawilem strumienice koncowy wymienile na robiony na zamowienie o srednicy wejscia 55mm i wyjscia 2X90 +o,5m rurki 50mm i szok!!!fakt bylo glosniej ale osagi mnie z szokowaly!!ponad 4s szybciej do 100km/h a o elastycznosc na 4 biegu(skrzynia4)Mysle ze musisz poprobowac roznych mozliwosci bo policzyc to napewno nie dasz rady hihih |
juri_nsm Opel Astra F Nowy Sącz | 2005-03-25 09:40:20 Witam , własnie niedawno usunąłem z mojej astry wszystko co zbędne i co tylko zatykało samochód czyli katalizator i tłumik środkowy, zmieniłem oczywiscie srednice wydechu na większa i autko od razu zyskało.Przelot został wykonany przez Czoch motorsport z rury o średnicy 7,5 cm. Został tylko tłumik końcowy zeby nie było problemów na drodze. Astra ma teraz na prawde oryginalne brzmienie przypominające dźwiek strumy. Jedynym "problem" to wolne obroty, ponieważ po usunięciu starego ukłądu wydechowego autko wolniej schodiz na wolne obroty (na luzie) i pracuje troszke nierówno ale to w niczym nie przeszkadza,za to szybciej wkręca sie na obroty |
![]() MAJA_kula Pełnoprawny Klubowicz OPEL ASCONA C GSI 16V Szczecinek/Gdynia | 2005-03-25 22:50:10 Co??75mm!!!nio to 2,5litra z turbo maja mniejsze.dziwne |