Fiat 125p kombi-powypadkowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jestem nowy na forum lecz od razu mam pytanko. Moja mam zastanawia się nad 2 samochodem. Pierwszy z nich to opel corsa ale on jest tylko do miasta. Teraz szukamy samochodu na podróże na działkę więc doradziłem jej duzego fiata kombi(duzo czytałem w gazetach)i uznałem że będzie to dobry wybór. Znalazłem w komisie obok mnie fiata za 900zł z przebiegiem 50tys małymi ogniskami rzdzy i wgnieceniem z boku. Słupek środkowy jest mocno wgiety. Do wymiany są drzwi ale zostały juz one zakupione i trzeba tylko naprawić progi i słupek. No i jaki mógłby byc koszt naprawy. Na razie słyszałem o 500zł bez lakierowania. Zdiecia spróbuje zamieścić w czasie świat
Z góry dzieki

trudno jest szacowac koszt naprawy nie widzac aua. najlepiej podjedz do jakiegos blacharza, zabierz dgo ze soba do komisu, niech obejrzy zniszczenia i wyceni swoja prace. przy okazji zobaczy na ile auto faktycznie zostalo uszkodzone.

lepiej wyszukaj sobie kombi nie walone.

Cytat:
Teraz szukamy samochodu na podróże na działkę więc doradziłem jej duzego fiata kombi(duzo czytałem w gazetach)i uznałem że będzie to dobry wybór

to zabrzmiało jak bysmy żyli conajmniej 20 lat temu a Fiat byłby hitem na ulicach,
wracając do tematu ja bym radził własnie kupic nie bite auto, jednak mimo wszystko auto ma kilka latek i nadgryzione przez ząb czasu, jak pukniete w bok to buda mogła sie troche skosić, ale jak mówi Kosa, podjedz z fachura i oceńcie

generalnie wszystko da się zrobić i naprawić
ale nie polecam powypadkowych fiatów, których konstrukcja (np. w tym wypadku słupek boczny) uległa poważnemu skrzywieniu
jak masz szansę, to tak jak pisali przedmówcy - poszkaj nie-bitego fiacika, kupuj i śmigaj, to "będzie dobry wybór"!