Śruby zabezpieczające

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos może polecić jakąś produkt do zabezpieczenia alufelg przed zmianą właściciela? aha niemam spawarki do awaryjnego odkręcania
pozdrawiam

Najlepszy, niezawodny to wyrob pod nazwą "just say no"
a w życiu jak to w życiu, jak chcą to ukradną wszystko i zewsząd. Tak więc najlepiej nic kozackiego, topowego, jazzi, trendi, lansi itp, jak będą zwykłe to ryzyko mniejsze.
Reasumując, radzę jak matka, rób jak uważasz

najlepsza metoda jest taka....................... jeżdzij na stalowych

Jak je przymocujesz za dobrze to jak komus bedzie na nich zalezec to Ci z calym autem ja zapi.... hehehehe

A tak naprawde... omega to nie maluch zepodniesiesz raz dwa postawisz na kobylkach i kola sobie wezmiesz Latwiej ukrasc cala omege niz odkrecac kazde kolo osobno

Sa sruby zabezpieczajace ale co z tego jak klucze do nich sa ogolno dostepne Tak naprawde niczego sie nie da zabezpieczyc tak zeby tego nie ukradli

Tu masz sporo wzorów śruby
ja polecam firmy Irmscher. Wkładka ma kształt hmm... kwiatka? no i nie ma dwóch takich samych a przypasować coś baardzo trudno. Zawsze taka sruba zniechęci przypadkowego buraka. No i popieram posty wyżej bo to święta prawda
Trzym się zdrowo

Cytat:
Zawsze taka sruba zniechęci przypadkowego buraka.

Dobrze powiedziane - zniechęci, bo jeżeli masz drogie i ładne felgi to żadne zabezpieczenie (poza demontażem) nie pomoże, ja mam śruby samoróbki i zdaję sobie sprawę że zniechęcą one tylko przypadkowego złodzieja...

śruby

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

odgrzeje kotleta.
mam zamiar kupic TO

tylko facet mowi, ze dlugosc gwintu to ok. 28-29mm. ja dzis przymierzylem sruby, ktorymi mialem przykrecone stalowki i sruby wkrecaly sie dosc gleboko a maja gwintu 21mm (alu oryginalne opla - ronal irmscher).
sruba M12/1,5 to wiem, gdzies wyczytalem, ze dlugosc 40mm ale nie wiem gdzie mogloby sie to zmiescic.
Pytanie brzmi. Czy 28 nie jest za duzo? Czy nie bedzie gdzies ocierac w piascie?

czy ja dobrze widziałem ze kluczyk do srub jest plastikowy?

moze sie myle ale jezeli tak to wspólczuje po lecie odkrecac.
a co do długosci srub zawsze w aluskach sa dłuzsze niz w stalówkach.
pozdr

Wojtek, cytat z aukcji - "stalowa nasadka w kolorze czarnym"

nie wiem, ale mi to przypomina zabawę z zamkiem do domu, zdejmuję odcisk tego czegoś za pomocą wiadomo czego, na drugi dzień mam klucz, a z drugiego dnia na trzeci ty nie masz feli.

A jedyny problem z felami (tu patrz na prowo) będziesz miał Ty.

a czy to nie z takimi mial problem Prowo sruby

a ja nie widzę tu jakoś tego co wytrzymało mi kilka samochodów ...a śruby z łbami pod klucz jak pozostałe szpilki tylko z otworami w które wchodzą wkładki zabezpieczające pod kluczyk typu YETI z wierzchem który obraca się swobodnie... wierzch z oringiem uszczelniającym śrubę i z nakładką ...od wody...przy okresowej konserwacji olejowej bezawaryjne...zdejmujesz zabezpieczenie i normalnym kluczem odkręcasz bez niespodzianek...pozdrawiam