Reflektory RS-pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie czy reflektory do RS mk.5 są takie same jak do RS mk.6?? Pytam bo w zasadzie nie widać różnicy, ale może jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach?

to samo

no to git...jeden mam lekko pęknięty i mogę kupić ale do mk.5 niestety koleś nie wiedział czy to to samo Dzięki za odpowiedź

A czy te lampy od RS-a będą pasowały do zwykłego Essiego mk VI bez przeróbek maski czy czegoś innego ?
Dużo lepiej one świecą os tych zwykłych?
Ile takie używki mogą kosztować? Bo nowe to chyba z 1000 zł .....

dla mnie to też zagadka bo mam wrażenie ża lampy eReSowe są troszkę niższe niż zwykłe, napewno są troszkę dłuższe. A czym jeszcze się różnią?? Mają oddzielne komory dla świateł długich i zwykłych, a czy świecą lepiej...ciężko powiedzieć. Ceny...nie wiem ale używki pewnie coś około 200 pln. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.

beda pasowaly - jedynie inaczej rozwiazane jest mocowanie grila - w innych miejscach te wsowki

Cytat:
2005-03-24 09:07:05, Andrew pisze:
A czy te lampy od RS-a będą pasowały do zwykłego Essiego mk VI bez przeróbek maski czy czegoś innego ? Dużo lepiej one świecą os tych zwykłych? Ile takie używki mogą kosztować? Bo nowe to chyba z 1000 zł .....

pasowały będą, są minimalnie niższe więc jeżeli zostawisz seryjny zderzak to będzię trochę wieksza szpara, do tego oczywiście trzeba wymienić zwykły kierunek na postojówke od RS bo lampa jest dłuższa i kierunek się z boku nie zmieści, maska pasuje w moich lampach nie było żadnej różnicy w mocowaniu grilla
świecą lepiej i to o ile mijania nie ma takiej wielkiej różnicy (ale i tak jest) to drogowe są o wiele lepsze
ceny 300-400zl/2szt

a jaki grill mocowales?? zwykly czy od rs'a??

Cytat:
2005-03-24 09:58:41, PUNIU pisze:
a jaki grill mocowales?? zwykly czy od rs'a??

tzn to nie w moim aucie, ale montowaliśmy to u kolegi......i wszystko pasowało grill był zwykły

ale tak patrze, że kolega Andrew ma mk6 więc dla niego mocowanie grilla i tak niema znaczenia

niom .......

....dobra Micek....ale jak to zamienić normalnie kierunkowskaz i w jego miejsce wstawić postojówkę od RS-a? Będzie pasowało? Znaczy się RS ma w tym miejscu postojówki a kierunkowskazy są tylko w zderzaku?

Tak,kierunki masz tylko w zderzaku.Zakladasz reflektory od RS'a i postojowki w miejsce zwyklego reflektora i kierunku.Jakby co mam na sprzedaz zderzak kompletny nawet z oryginalnymi hokeikami i prawy reflektor i postuj - od RS'a