| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
profil-usunięty SYMPATYCZNY GOŚĆ | 2005-03-24 11:04:16 Ostatnio jak takie cos zobaczylem w Tavrii to pozniej sie okazalo ze waz jeden jest do wymiany. |
Thin Lada 2107 Katowice/os. 1000-lecia | 2005-03-24 18:53:43 musialbys moze sprawdzic wszystkie gumowe rurki biegnace do i z chlodnicy i sprawdzic najlepiej wtedy gdy syczy... |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2005-03-25 15:50:01 mialem przy swojej podobny problem nic dziurawego ale wlacznik temp ten co jest wkrecony w chlodnicy sie zepsul i nie wlaczal wiatraka przez to szybko sie nagrzewal silnik, co do twojej lady to mysle ze cos dziurawego tak jak koledzy mowia |
Bastek-Krakow SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Kraków | 2005-03-25 22:19:31 Pozostaje jeszcze jedna możliwosć - niestey najbardziej kosztowna ... znaczy sie możliwe ,ze poszła Ci uszczelka pod głowicą i robi Ci się BARDZO duże ciśnienie w układzie chłodniczym i korek puszcza wypluwając wodę (aaa albo to tylko wina samego korka ... jak nie znajdziesz nigdzie dziury to wymień korek a jak nie pomoze ,to uszczelka)
Najgorsze jest to ,że ciężko stwierdzić czy uszczelka puściła ,bo przedmuchy może mieć tylko na rozgrzanym silniku ,a na zimnym ,może być niby OK ... |
Lewy_lowicz SYMPATYCZNY GOŚĆ Łowicz | 2005-03-25 22:27:35 Albo mógł termostat się zaciąć, profilaktycznie wymień, to tania pierdółka. |
Lasia SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 2107 / LADA 210 ... Miastko | 2006-02-25 10:22:20 Witam
A moze uklad jest nie odpowietrzony? Ja ostatnio tak mialem i dowiedzialem sie ze tak bylo u mnie. Chlopaki poradzili zebym odpalil silnik,odkrecil korek od chlodnicy i sciskal weze ktore ide od silnika do chlodnicy i dolewal wody. No i pomoglo . Pozdro |
szymo_n SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada Samara okolice Łodzi | 2006-02-25 14:07:29 witam
Matys ja mam identyczne objawy, tzn wskazowka w pionie a cieplo w srodku jest tylko na 0 i 1 zakresie wentylatora. myslalem ze to wina nagrzewnicy b oweze mam gorace od niej wiec pomyslalem ze sie moze jakos zamulila, wczoraj ja przedmuchalem sprezarka ale t onie wiele dalo. uklad na pewno odpowietrzony, termostat wymieniony na nowy. jesli ktos tez mial taki przypadek i wie jak sobie z nim poradzic t oprosimy o rade. pozdro 600 |
szymo_n SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada Samara okolice Łodzi | 2006-02-25 15:03:53 Matys nie srosowales moze kiedys uszczelniacza do chłodnic?? moze ten uszczelniacz lekko poprzytykal i chlodnice(wyzsza temp) i nagrzewnice(nizsza w srodku). ja czas jakis temu wsypalem jedno opakowanie tego specyfiku. mozliwe ze to od tego... |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2006-02-25 15:17:49 Matys, a gdzie odpowietrzales? Odpowietrz na parowniku i zobacz, czy pomoze.
odpowietrzanie chlodnica nie zawsze jest skuteczne. Ja potem wlalem jeszcze ponad litr, odpowietrzajac na parowniku (waz wychodzacy). |
szymo_n SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada Samara okolice Łodzi | 2006-02-28 20:52:09 witam
nie wiem jak u Ciebie MAtys ale u mnie sterowanie nagrzewnica jest ok, nawet recznie otworzylem zawor nagrzewnicy na maxa i dalej bez zmian. zastanawialem sie jka mozna by przeczyscic nagrzewnice nie wyjmujac jej. co powiecie na odlaczeniu od niej przewodow, ,zalozeniu jakis swoich tak aby był dobry "wlew" i "wylew" i zalaniu jej np, garącym octem, ponoć pomogłoby. no chyba ze proponujecie jakiś inny specyfik który byłby w stanie usunac wszystkie "świństwa" ze środka. pozdro 600 |
szymo_n SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada Samara okolice Łodzi | 2006-03-01 13:00:58 sam problem zakupu to nie jest tak duzy problem(skorpion 57pln), natomiast problem jest z wymiana bo z teg oco sie orientuje to musze zdjac cala deske rozdzielcza, a to juz jest robota na ladnych 5-6 godzin i zgrzewke piffka. chcialem po prostu uniknac zdejmowania dechy. |
andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2006-03-01 17:26:57 A pasek masz dobrze naciągnięty? Nie slizga się? Bo jak tak to może pompa nie kręcić się tak jak trzeba. |