MotoNews.pl

Blachy do 127 gdzie moge dostać

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak w tytule, może mi ktoś poradzić gdzie moge dostac w krakowie progi itp.
pozdrawiam

Kiedys widzialem oferte ze sklepu w Brnie-Czechy mieli jeszcze jakies pozostalosci.Mam ja nawet w domu.Blachy sa napewno we Wloszech i to podobno za psie pieniadze np. caly bok MkII ,blotnik-prog-slupek ok. 150zl.Problem jest tylko taki ze nikt ci tego nie zamowi,temat fiata 127 w polsce umarl.Blachy w Polsce kidys produkowal jakis zemieslnik,ma do tej pory matryce,ale jak chcialem zamowic to najpierw mowil ze trzeba wziasc 10szt elementu,a w koncu powiedzial ze mu sie to nie bedzie oplacalo.Trzeba by znalezc jakiegos kierowce ,kogos kto jezdzi po czesci do Wloch i poprosic o rozejrzenie.

kurcze kolegi siostra we wloszech mieszka...ale nie zna sie za bardzo na takich rzeczach..
moze kolaga klubowy phoenix83 cos bedzie w stanie
co kolega na to

Witam wsztskich serdecznie. Mam ciekawy pomysł w związku z tym co napisał Mysza127 o blachach a raczej matrycach do nich.Można by się z tym gościem/rzemieślnikiem dogadać i odkupić je od niego skoro on nie ma ochoty na tłoczenie z nich blach,po co mu one? a pewnie i tak jakiegos pięknego dnia stwierdzi że je wywali na złom za grosze, a szkoda by było.Co wy na to? Czekam na wasze opinie.

może ktoś wie czy można dosztukować np progi od innego ałuta jeśli można to od którego??
pozdro

Ja kupiłem w BHMD i nigdzie indziej nie mogłem znaleźć więc życzę powodzenia w dalszych poszukiwaniach, a pisałem do Fabryki Fiata w Turynie z zapytaniem o blachy ale minął już miesiąć i dalej nie dostałem odpowiedzi

ja blachy zamawiałem do mojej siódemki w Motomisie w Przeżmierowie koło Poznania.Trwa to około dwóch tygodni.Np. progi kosztują 125 zł+ przesyłka.

Prosiłbym o jakiś namiar

może ktoś wie gdzie mogę dostać nadkola przednie do mk1

Ktośwcześniej pisał ze we Włoszech....
Muszę rozwiać te opinie...
Niestety tam nic niema! Tzn można kupić jakieś mechaniczne duperszwance ale blach a zwłaszcza do MkI niema!!!! Jeżdżę tam co roku od 10 lat i jak dotąd poza kilkoma (3ema) przypadkami nic nie dostałem. We Włoszech temat 7ki to przeszłość. Istnieją co prawda wyspecjalizowane firmy produkujące do tzw "auto fuori produzione" (ot choćby Biondi Lamierati) ale ceny tam są niebosieżne! Nie polecam!
Polecam natomiast teren Niemiec, Czech, Słowacji i Węgier. Tam sporo jeszcze w sklepach mają, choc raczej do młodszych modeli.
Ja sporo kupiłem blach do MkI w Chorwacji. Nadarzyła się okazja.
Dostałem tam zarówno kompletna boki, jak i pas przedni oraz błotniki. Pas tylny kupiłem z Ebay'a niemieckiego. Napiszcie na jaki adres to podeślę fotki z renowacji mojej 7ki.

Serdecznie pozdrawiam...

Paweł.

ciekawe jest to co piszesz.. w zeszłym miesiącu byłem na słowacji i rzeczywiście w cholere jeździ tam 127.. aż byłem w szoku, że co kawałek podskakiwałem ze szczęścia i krzyczałem w samochodzie zeby wszyscy patrzyli
każdy z nas miał mit o włoszech, że są tam sklepy gdzie wchodzi się i są wszystkie części blacharskie do 127 a tu widze dupa..
nie wiem czy chodziło Ci o adres mailowy, wiec jesłi tak to podam Ci mój to wrzuć pare fotek swojej 127..
gdybyś chciał zobaczyć moją to jest na głównej stronie temat z remontu mojej siódemy

devilmick@o2.pl

pozdrawiam