Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Tomek_gdy Miłośnik FSO Opel Manta 3.0GT/E Gdynia-3city | 2003-02-09 10:10:12 Mam pytanko ![]() ![]() ![]() w trojmiescie organizuja to takie kluby jak ![]() AUTOMOBILKLUB ORSKI AUTOMOBILKLUB MORSKI ja swoim poldzersem zaliczylem juz taka impreze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Tomek_gdy dnia 2003-02-09 10:36:08 ] |
izka Miłośnik FSO AUDI 80 B3*/ FIAT 12 ... kraków | 2003-02-09 10:31:03 w krakowie pierwsze starty w tym roku było własnie wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Tomek_gdy Miłośnik FSO Opel Manta 3.0GT/E Gdynia-3city | 2003-02-09 11:39:12 polonezy i DFy z silniczkami 2,0 mialyby duze szanse w rajdach ![]() ![]() |
![]() Walezy Fiat 131, Subaru Imp ... Czyżowice | 2003-02-09 13:26:05 kiedys jezdzilem duzo w kjs, ale teraz nie mam na to za wiele czasu, za duzo mam roboty przy aucie przy przygotowaniu go go PPZM. ZAbawa jest niezla ,polecam, mozna zweryfikowac swoje umiejetnosci. Czlowiekowi wydaje sie ze jest Makinenem bo zaciagnal dwa razy reczny a potem znajduje sie na koncu stawki. w tym momencie jeden sie zalamuje(i obwinia samochod) a drugi bierze sie do roboty i cos z tego wychodzi. No i nie nalezy czuc sie gorszym tylko dlatego ze jezdzi sie poldiek, to nic nie znaczy, ja poldkiem lalem nawet profesjonalne rajdowki(np. Audi coupe od Koraszewskiego). |
![]() Tomek_gdy Miłośnik FSO Opel Manta 3.0GT/E Gdynia-3city | 2003-02-09 13:36:59 No Walezy Ty to jestes w rajdach specjalista ![]() ![]() Wiec jak Walezy wam poleca KJSy to nic tylko sie pakowac w swoje furki i poszalec sobie troszke ![]() No mi dupe skopali okrutnie jak wystartowalem poldkiem 1500 ![]() ![]() ![]() Walezy pytanko , na taki rajdzik KJS chyba zamiast kol 15 calowych , lepiej zalozyc mniejsze 13 calowe, beda lepsze przyspieszenia , bo w sumie takich predkosci sie nie rozwija, a jest duzo sprawnosciwek, na ktore jest potrzebne szybkie przyspieszenie, czy sie myle??? Najlepsza zabawa to dla mnie proba na dochodzenie ![]() ![]() |
![]() nitro Essie Mk V Wodzisław Śląski | 2003-02-09 17:45:56 Hamulec reczny to chyba podstawa w KJS-ach a w mojej limuzynie jak i innych Df'ach nie dziala zbyt wysmienicie.Narazie nie mam zadnej koncepcji jak to rozwiazac...
Poza tym uwazam ze to fajna zabawa pozdrawiam |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-02-09 17:55:00 ja z miłaczecią bym poscigał sie w KJS-ach ale umnie rozbija sie podstawoy problem brak kasy ![]() ![]() |
![]() Walezy Fiat 131, Subaru Imp ... Czyżowice | 2003-02-09 22:01:58 kola najlepiej 13 cali i to w niskim profilu. reczny tylko hudrauliczny-dziala wysmienicie. bylem w tym tygodniu na przegladzie i na wydruku wyszla mi taka sama skutecznosc jak na przednich hamulcach, a wcale mocno nie pociagnalem.DO silnika 1,5 mozna zalozyc krotki dyfer-na pewno pomoze, no i latwiej obrocic auto wokol pacholka. jak ktos ma dostep do szpery to juz jest pelen odlot. wtedy prawie sie nie uzywa recznego ![]() |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2003-02-10 11:33:49 moje postanowienie na ten rok - wystartowac w chociaz jednym kreciolku ![]() |
![]() Admiral Miłośnik FSO Honda CB750, HONDA V ... wieczny malkontent | 2003-07-25 22:16:29 Postanowiłem odświerzyć ten post z racji tego, że jutro, tj 26.07 startujemy s KiLeR'em w kolejnym KJS "Puchar Lata".
Tym razem startujemy w oddzielnych klasach: ja w klasie 1, Fiatem 126p a KiLeR w klasie 3, swoim Fiatem 125p. Chętnych zapraszamy do WORD na Bemowie gdzie będzie start do imprezy i jej meta. Poszczególne próby sprawnościowe odbędą sie na giełdzie samochodowej na warszawskim Żeraniu, i w jej okolicy oraz na parkingu przy tarchomińskiej Polfie. Trzymajcie za nas kciuki ![]() Szczegóły na stronie Automobilklubu Polski ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Admiral dnia 2003-07-25 22:20:32 ] |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-07-27 15:40:27 Pochwalcie się jak poszło ![]() Doszły jakieś puchary do kolekcji ![]() ![]() |
![]() Admiral Miłośnik FSO Honda CB750, HONDA V ... wieczny malkontent | 2003-07-27 23:40:22 No comment.
Dochodzę do wniosku, że dwucylindrowym maluchem nie ma co się pokazywać na KJS'ach. W 1 klasie były takie tylko cztery, z czego dwa nie ukończyły rajdu. BTW: na 4 próbie naderwałem na krawężniku mocowanie tylnego wahacza i do mety rajdu jechałem już tylko na przetrwanie ![]() Nestety nie uważam tej imprezy za udanej i chcę o niej szybko zapomnieć. Aby do września ![]() |
![]() Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2003-07-27 23:44:03
Chyba czas rozejrzeć sie za jakimś Sportingiem ![]() |
![]() Admiral Miłośnik FSO Honda CB750, HONDA V ... wieczny malkontent | 2003-07-27 23:52:01 Chciałem jeszcze sprostować Jania. Nie 30 tylko 20.
A większość 126p w klasie miała już czterocylindrowe silniki 903 ccm. A co do Sportinga, to za te pieniądze, to wykończę dwa pokoje w domu jeszcze zacznę kuchnię. [ wiadomość edytowana przez: Admiral dnia 2003-07-27 23:55:16 ] |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2003-07-28 23:32:55 Admi - nie narzekaj na 2-cylindrowce. Danielewicz na 2 garach wygral superprobe, poza tym juz tradycyjnie wygral klase i to w pieknym stylu: wygral wszystkie proby w klasie!
Co do mojego startu, to tym razem zaczal zawodzic sprzet. Wiedzialem, ze mam troche wylane przednie amorki, ale na KJSie wylaly sie do konca i zaczely puszczac tylne. Wniosek - czas na remont kapitalny zawiasu! Mimo to nie zaluje, ze pojechalem, bo zabawa byla fajna! |
![]() Admiral Miłośnik FSO Honda CB750, HONDA V ... wieczny malkontent | 2005-01-04 12:10:52 DEFEKT - uciążliwa przypadłość zwykle nękająca samochody wszystkich zawodników oprócz pierwszego na mecie.
|
ALF BMW 318is; zagLADA s ... Warszawa | 2005-01-04 23:13:19 Co do Krzyska Danielewicza to koles ma zajebisty talent. w 2004 roku latal w Rallycrossie i byl jedynym zawodnikiem, ktory wygral z Brusiem (kilkukrotny mistrz polski RC i miedzy innymi w roku 2004 tez mistrza wyjezdzil).
A co do KJSow to znam takich, ktorzy na skorce od banana potrafia objechac naprawde potezne auta. Trzeba miec po prostu talent. Sprzet jest na 2 miejscu. Najwazniejszy jest wklad miedzy kierownica a fotel, czyli tzw. kierowca. Ja jak jezdzilem w KJSach to sprzet mialem spoko ( polaj 1.4 3 miejsce i pare razy 4 w klasie i raz w generalce 7 albo 8 bylem ![]() A teraz jak dobrze pojdzie to bede startowal moze od marca w KJSach Samara 1.3 tak poprostu dla zabawy. A jak sie pudlo trafi to tez nie bede narzekal ![]() pozdrawiam fantykow rajdow i KJSow ALF |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2005-01-04 23:22:28 No i z maluchow R4 zostal juz w Wawce tylko Samselowy, ktory i tak jest na sprzedaz. Wniosek: wiekszosc to byly auta zbudowane na drucie i pozyly sobie jeden sezon i tyle. |