MotoNews.pl

Wymiana rozrządu w Escorcie 1.6 16V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zamiar wymienić pasek rozrządu w escorcie 1.6 16V Zetec 1993 r. Proszę o porady i wymianę doświadczeń na ten temat. Jakiej firmy pasek kupić najlepiej??

... hmmm .... ja osobiście bym pasek orginał zaałożył .... rolki moga być jakimiś zamiennikami ....

Ma może ktoś jeszcze jakies propozycje??
Myślałem o zamiennikach, ma ktoś może jakieś sprawdzone firmy??

A ja z doświadczeń kolegów zrobiłbym tak: wszystko oryginał, albo znana i dobra firma - na to faktura imienna - najlepiej zlecić zakup warsztatowi, do warsztatu, tam rachunek za wykonanie usługi z opisem co było robione i na jakich częściach. Jak coś padnie to do gościa i niech robią na swój koszt, a jak nie to do inspekcji handlowej. I wygraną masz w rękawie - raz się przejechałem - co prawda na czym innym, ale teraz już nie powtórzę tego błędu...
Ale zrobisz jak chcesz.

No tak, ale ja pytam czy zamienniki mają jaki kolwiek sens??

zamienniki jak najbardziej takie jak skf jezeli chodzi o rolki i napinacz te sa jedne z najlepszych ja roibilem ok miecha do tylu wlasnie rozrzad i tez szyukalem jedne z lepszych
rolka jedna 72 zety druga 55 napinacz 99 oraz pasek rozrzadu 5360 xs wzacniany 85 zeta

jezeli chodzi o ten pasek to jest to pasek taki sam jak forda tylko przed oznaczaniem emblematem nadwyzki to sa