Moja smierc w poniedzialek! POMOCY ! HELP ! HILFE !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A wiec tak stalo sie nie wiem co mi strzelilo napewnno duma

Spotkalem sie z przyjaciolka dzisaj bardzo bardzo bardzo ja lubie zeszlismy na temat motoryzacji bo ja niedawno zdawalem i ona. obydwoje zdalismy za 1 razem... no i akurat dzisiaj podjechalem samochodem i zaczela sie gadka co to za marka itd. u niej w domu jezdzi sie tylko TOYOTA i jak uslyszala hyundai to bylo widac ze stwierdzila lipna marka... No to co jakos tak na koniec zeszlo ze jeszcze sie zobaczymy tym razem na jezdi czyli poprostu poszlo wyzwanie accent vs amerykanska wersja toyoty camry. Dopiero jak spojrzalem w domu jaki tam jest silnik to szczena mi opadla jest w nich albo silnik 2.2 albo 3.0 a jak pamietam jest to wersja amerykanska i obawiam sie ze jest tam ten silnik 3.0 ale chyba raczej bedzie tam 2.2... jest to automat najbogatsza wersja z skora klima itd. rok to bedzie gdzies 94. Jest ona przerobiona na gaz.I tak wiec mam pytanie jako moja meska duma nie pozwolila mi odrzucic tego wyzwania czy mam choc znikome sznase ze przyjade kolo niej bo o wyprzedzeniu nawet nie mysle ale wpadlem po uszy chyab za mocno uwierzylem w moc mojego hyundaia... sumujac camry >dziewczyna( jezdzi ostro na autostradzie 160 minimum)>automat>ciezki>bardzo ciezki>i na gaz Doradzcie gdzie sie mam sciagac jaki dystans wiem ze jak najkrotszy... i czy bede mial wieksze szanse na zakretach ?

ale sie wpakowalem ale teraz nie wypada odmowic

PS. KUPIE NITRO kanape tylnia i siedzenie bocze pasazera juz wywalam a tak an powaznie wiadomo ma byc tylko wyscig ale nie wypada dostac 10 dlugosci

[ wiadomość edytowana przez: eqs dnia 2005-03-26 19:08:25 ]

Wybierz krótką i krętą trasę, gdzie trzeba operować gazem, hamulcami, sprzęgłem. Toyota Camry jest ciężka i ma miękkie zawieszenie, na zakrętach zrobisz znią co będziesz chciał, na starcie też powinieneś wygrać, jedynie przy większych prędkościach i przyspieszeniach przegrasz , wyjmij wszystko co zbędne z samochodu, paliwo też blisko rezerwy.

Cytat:
2005-03-26 19:43:30, Bolls_no1 pisze:
zrobisz znią co będziesz chciał...

Z TOYOTA czy kolezanka ?

a tak na powaznie ciekawy jestem jakt to bedzie mowicie zeby sciagac sie po miejscach bardzo zawilych ? ciekawe jak tena automat wypadnie na slalomie

Jak wygrasz to będziesz miał i Toyotę i koleżankę , odnośnie automatu, to reaguje zawsze z opóźnieniem , dlatego tylko bardzo wprawni kierowcy potrafią wykorzystać możliwości skrzyni automatytcznej. Jest znacznie większa ilość szczegułów wplywających na trakcję jazdy, zyskuje się tym dziesiątki sekundy ale Tobie powinna wystarczyć duma i hardość . Powodzenia.

jesli dobrze bedziesz zmieniac biegi, to na krotkiej trasie masz szanse, ale raczej utrzymac sie obok, anizeli wygrac, przykro mi
na starcie powinienes wygrac potem to juz wszystko w rekach Bogach
ale mimo wszystko zycze powodzenia

daj znac jaki wynik starcia

[ wiadomość edytowana przez: Misiek_Jr dnia 2005-03-26 21:42:59 ]

Cytat:
2005-03-26 21:36:07, Bolls_no1 pisze:
Jak wygrasz to będziesz miał i Toyotę i koleżankę

To pierwsze to eeee wole podworkowego hultaja niz rasowa suczke z japoni a to drugie to bardzoo pozyjemy zobaczymy mi wystarczy zeby nie dostac pare dlugosci

eqs... a ty nie masz 1.3 przypadkiem ?

jesli ta camry to 3.0v6, to ma 188 kucykow, a co za tym idzie lepiej zeby Ci drugi bieg nie wszedl, to mniejsza kicha bedzie...

jesli to 2.2.. to musisz acc dobrze odelżyc. KOlo, boczki ze wszytskich drzwi, plastiki, kanapa, fotel pasazera, w baku max 5 litrow wachy, i to najlepiej 99+ z shella...

trzymam kciuki, ale nie widze tego dobrze

Cytat:
2005-03-26 21:50:52, eqs pisze:
To pierwsze to eeee wole podworkowego hultaja niz rasowa suczke z japoni

sprzedałbyś i było by na nitro i inne fajne części

Czekam tylko kiedy eqs rzuci wyzwanie np. Hondzie CBR 900RR, albo będzie się ścigał z Yamahą R1... Hyundaie to dobre samochody, często nie doceniane, ale nie popadajmy w skrajności i ich nie przeceniajmy

Ty to masz chyba jakąś manię rzucania wyzwań innym kierowcom, a z tego co zauważyłemto raczej jeszcze wprawy w tych klimatach to nie masz. Może najpierw potrenuj na jakichś światłach z "golfiarzami", a potem się zabieraj za ściaganie, bo ciągle pytasz czy wygram itp.

Moim zdaniem będziesz wlaczył jak lew, a padniesz jak kawka.

P.S. Skoro tak lubisz wyzwania to oficjalnie na najbliższym wspólnym spocie chętnie się poganiam z tobą

na prostej 1/4 mili żadnych szans nie widze nawet jakbyś karoserię całą ściągnął ale na zakrętach manula ma przewagę nad automatem ale to muszą być ostre zakręty i mało prostych miedzy nimi

Cytat:
2005-03-26 22:59:51, Tomi_Li pisze:
Ty to masz chyba jakąś manię rzucania wyzwań innym kierowcom, a z tego co zauważyłemto raczej jeszcze wprawy w tych klimatach to nie masz. Może najpierw potrenuj na jakichś światłach z "golfiarzami", a potem się zabieraj za ściaganie, bo ciągle pytasz czy wygram itp. Moim zdaniem będziesz wlaczył jak lew, a padniesz jak kawka. P.S. Skoro tak lubisz wyzwania to oficjalnie na najbliższym wspólnym spocie chętnie się poganiam z tobą

Tomi cos Ty taki nerwowy... jak chcesz jedno slowo moge zamilknac... a na spocie chetnie sie poganiam ja to robie dla dobrej zabway a nie dla popisu >> to jest w wypadku camry tak naparwde czy przyjade z boku czy z tylu 10 dlugosci nie lezy mi bo w koncu 1,3 na 3.0 nie ma szans a lepiej chyba na znajomych potrenowac niz na swiatlach przegrywac dla mnie w tej chwili to jest fun i nic wiecej. Z civviem to jest wyzwanie i tam pytalem sie na serio bo jakbys odbieral to jakby ktos caly czas Ci gadal ze ma ponad sto koni pod maska ma 92 i ze jezdzi wyprostowanym H- powiem dosadnie z nim nie przegram. Napisalem tu zeby troche sie mozna bylo posmiac bo inacze tego nie mozna okreslic jak sie slyszy 1.3 przeciwko 3.0 albo nawet 2.2. JAk Cie tym postem w jakis sposb urazilem to przepraszam A na prosta nawet nie mam zamiaru sie wystawiac najwiekszy idota wie ze nie ma szans...

Limak:
tak to jeden 1.3 12V

Misiek_Jr:
a wiesz ze o tym nie pomyslalem

aha Tomi tak dla scislosci praktycznie 2 wyzwania ale nie z mojej strony

Podsumowiujac wyscig dla zabawy od poczatku nie rowne szanse

kupiłem już znicze jedyne co może cie uratować to słabe zdolności jazdy przeciwnika. ale trzymam mocno kciuki!!!! powodzenia

luzik pozyjemy zobaczymy

Ja przez to spać nie mogę ...., musisz wygrać

hehe jak sie uda to sprobuje zalatwic kamere i nakrecic ta porazke ale nic nie objecuje juz tylko godziny zostaly sam jestem ciekawy jak to bedzie wygladalo... mam nadzieje ze to nie 3 litry

PS. dzieki za znicze

ostatnio takie 3 litry w automacie rozgromily bete e30 325 kolegi... wiec wiesz, ja sie po cichu modle za Ciebie juz eqs

Eh no i niestety... nie mialem okazji sie poscigac a czkolwiek byla namisata wysciugu

Kolezanka przyjechala za pozno i musiala wracac ale ja oczywiscie i moje glupie pomysly zaczailem sie na drodze ktora wracala
no i wracla . To co przejechal ja gaz 1, 2, 3, 4 i juz jestem za nia 5 i kierunek i zaczynam wyprzedzac. wyprzedzam a ona patrzy zdziowiona (ah te jej oczy ) ale cos ciezko szlo to wyprzedzanie redukacja 4 depa i zakonczylem ta jazde na gapia ale zachwile 120 juz accent idzie patrze a ona jak nigdy by nic wyprzedza mnie no to ja za nia z tylu ( poczytalem sobie przy okazji co tam pisalo a ladnie pisalo 3.0 ) zakret przyhamowala to ja patrze ze wolne i po garach i do przodu kierunek. Patrze prawe lusterko a jej nie ma :o lukam w tylnie a ona juz ze mna tez na kierunku zjechalem a ona dalej pomknela camry nawet nie bylo slychac bo accent juz tak byl pilowany A co do ruszania starsznie wolne to bydle przy ruszaniu acc mozna ten automat bez problemu wyprzedzic ale jak sie rozbuja to jak lokomotywa... jestesmy umowieni na kiedy indziej tym razem mowi ze chce zebysmy mieli rowne sznanse to przyjedzie swoja corolla ten starszy model z 95 ( nie wiem ile ma to km ale podobnie jak acc ) chyba rocznika na gaz jak sie nie mylem tak wiec tu juz accetem mam zamiar pokazac klasssse sry ze was tak zawiodlem nie bylo scigania ale na prostej jak powiedzieliscie chociaz bym jechal z samym fotelem nie mialbym najmieszych szans... ale na zakretach hultaj kroluje jeszcze szersze oponki jakby byly to juz by bylo miodzio

No to teraz musze myslec zeby cos kupic z mocniejszym silniczkiem qrde szkoda ze hultaj nic za bardzo takiego nie ma bo nie licze tu noweych aut w stylu coupe 2.7 ...

liczy się podjęcie rękawicy

a co do nowego Coupe 2.7 to nie bajerumy sie ale przy tej pojemności to za dużo mocy ten silnik nie oferuje

niestety
nawet ma jej skandalicznie malo !
a szkoda !!!
jak by tak Coupe IV 2,7l bi-turbo
czemu nie ilu maniakow w USA by to kupio za niewielka kaske ??
ah szkoda