Barumki Bravuris...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Czy ktos moze co powiedziec o tych oponkach - sa bardzo ostatnio popularne i rozchwytywane - ale u roznych gumiarzy slyszalem rozne opinie - moze ktos cos powie bazujac na wlasnym doswiadczeniu z nimi.

Barum BRAVURIS - 195/50R15 82 V FR

Ja kupiłem niedawno barum bravuris, wyglądają niżle ale o właściwościach nie mogę dużo powiedzieć bo jeżdze dopiero miesiąc. Zamówiłem w netcarze za małe pieniądzenarazie jastem zadowolony.

No nie... wlasnie pytalem o te opony w watku nizej
Tam napisalem co mysle o Briliantisach...

Widzę że jesteś z łodzi może robiłeś podświetlenie zegarów

Ja mam od dwóch lat. Wygląda nieźle, zachowuje się nieźle szczególnie na wodzie jako nowa. Potem odnosze wrażenie że wraz ze zużyciem dość mocno traci swoje właściwości. Ogólnie mogę powiedzieć że opona całkiem przyjemna szczególnie jeśli wziąść pod uwagę cenę. Dość głośna

ja na takich smigam jak dla mnie swietne oponki na mokrej jak i na suchej nawiezchni

Cytat:
2005-04-13 11:34:54, adpol pisze:
Widzę że jesteś z łodzi może robiłeś podświetlenie zegarów

Ja ?? Nie - nic nie robilem - brak finansow, czasu etc...

moim zdanie b. dobre opony ( ciche i dobrze trzymaja sie drogi)

Ja jakoś nie mogę do nich przkonania nabrać.
Cena jest OK.
Wolę niż Dębice.
Ale jeszcze bardziej wolę Dunlopy.

Jak dla mnie kupa!! Ale ja miałem 195/50 r15 i to chyba były najgorsze opony w tym rozmiarze jakie miałem...
Po miesiącu od wjechania w dziure miałem guza z boku opony a na drugiej za jakiś czas było to samo...
W tym rozmiarze nie polecam!
Podobno dlatego są tak tanie...

Cytat:
2005-04-13 14:03:55, variat pisze:
Jak dla mnie kupa!! Ale ja miałem 195/50 r15 i to chyba były najgorsze opony w tym rozmiarze jakie miałem... Po miesiącu od wjechania w dziure miałem guza z boku opony a na drugiej za jakiś czas było to samo... W tym rozmiarze nie polecam! Podobno dlatego są tak tanie...

jak sie wpierdzielisz w dziure to wiadomo ze sie opona uszkodzi i to nawet ta najlepsza

MOzliwe ze w najblizszym czasie bedemial na sprzedaz komplecik takich opon w dowolnym rozmiarze, nówki sztuki za 50% ceny czy ktos jest zainteresowany.To jezeli je posiade bede mogl odsprzedac Pozdro.A i pewnie tylko jeden komplet

Cytat:
Puzon3000:
MOzliwe ze w najblizszym czasie bedemial na sprzedaz komplecik takich opon w dowolnym rozmiarze, nówki sztuki za 50% ceny czy ktos jest zainteresowany.To jezeli je posiade bede mogl odsprzedac Pozdro.A i pewnie tylko jeden komplet

to jaka cena za oponki 195/45/16 ????

Cytat:
2005-04-13 14:51:51, Puzon3000 pisze:
MOzliwe ze w najblizszym czasie bedemial na sprzedaz komplecik takich opon w dowolnym rozmiarze

Mnie interesuje 175/70/R13 - jezeli sa nowe to chetnie wezme (2 albo 4 w zaleznosci od ceny).

Jezeli bede cos mial to sie odezwe

Cytat:
2005-04-13 15:35:07, Puzon3000 pisze:
Jezeli bede cos mial to sie odezwe

to jeszcze poszukaj 205/40/17

Cytat:
2005-04-13 14:31:25, cezarrs pisze:
jak sie wpierdzielisz w dziure to wiadomo ze sie opona uszkodzi i to nawet ta najlepsza

To oczywiste ale ja nie mówie tu o jakims hardccorze tylko o normalnej jeździe.Na innych gumach takich kłopotów nie miałem...

kolega miał i chwalił,ja ma kleber dynaxer dr i to chyba najlepsze jakie miałem do tej pory

kupilem juz oponki Kleber Dynaxer 195x50x15 od kolegi Pawel_AMG i jestem z nich baaardzo zadowolony

faktycznie sa takie jak w testach - wczesniej jezdzilem na Danlopach SP 01 i byly rewelacyjne - na razie za malo danych by je porownac - ale pierwsze wrazenie rewelacja - jest miekko ale trzymanie maja bardzo dobre - jest cicho - no i musze je wytescic jescze podczas deszczu

ale przy ruszaniu nawet jak wejde na obroty duzo ciezej mi jest zerwac przyczepnosc - prawie cala moc idzie w przyspieszenie - porownuje tu do Pirelli Sport 9000 tylko ze mialem je bardzo leciwe i prawie lyse

a swoja droga to bardzo rozne slyszalem opinie o Barumkach Bravurisach - tak dla mnie - dziwi mnie bardzo ta smieszna cena kumpel jak je kupil wraz z samochodem od razu wymienial...

PS: THX to Pawel_AMG i dzieki za wypowiedzi

bardzo dobra opona, ladny bieznik.

z reszta co ja bede gadal. Sam na takich jezdze