Zaczepy rolety w kombi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich,
Mam popękane zaczepy rolety bagażnika w kombi. Chodzi o te zaczepy w tylnych narożnych słupkach, nie o te na rolecie. Chciałbym je wyjąć i posklejać. Odkręcam śruby mocujące, ale zaczepy nie dają się wyciągnąć. Jak je wyjąć? Czy trzeba coś podważyć? Odhaczyć? Proszę o podpowiedź.

Dzięki,

Michał

7PLN/sztukę w ASO, ale jak chcesz to klej

one sa jeszcze na zatrzaskach. nie klej... sam skleiłem i potrzymało moze z dzień (kleił fachowiec na gorąco). kupiłem nowe i jak narazie jest ok, a smigam z nimi juz z pól roku. kleic sie nie opłaca. pzdr

cos u was jest tanie ASO bo ja placilem po 11zł

hehe a ja po 12zł/szt. czyżby jak narazie najdrożej?

Dzięki za radę - nie wiedziałem, że to takie tanie. Jednak nadal nie wiem jak mam wyjąć te stare, żebym mógł założyć nowe :-/

Pozdrawiam,

Michał

one są na zatrzaskach (zobacz 4 i 5 zdjecie w moim profilu - na piątym sa ułamane ale mniej wiecej zobaczysz jak to wygląda). sprubuj je przesunac lewy w leą a prawy w prawą strone i pociągnąć powinno pujsc albo je podwarz jakims srubokrętem.... pzdr

A ja mam inny kłopot.Czy rolety w MK7 są inne niż w MK6? Ja na rolecie mam tylko dziurki na rogach.Może ktoś z posiadaczy oryginalnej roletki zrobi mi fotkę?