Skrzypiące drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
niewiem ale skrzypią mi tylnie dzrwi prawe chyba opadly jak je moge podniesc i jak wymienic bendix w rozruszniku epero 1.5
za odpowiedzi dziekuje

Cytat:
2005-03-27 22:02:47, luk-32 pisze:
witam niewiem ale skrzypią mi tylnie dzrwi prawe chyba opadly jak je moge podniesc

Jesli skrzypia to wystarczy nasmarowac... bo rozumiem, ze skrzypia jak je otwierasz. Jezeli podczas jazdy to nasmaruj sobie uszczelki.

Podniesc mozna jedynie przez wymiane bolcow w drzwiach. Niestety drzwi mamy takie glupie, ze jezeli cos stanie ci sie z zawiasem to klops, bo wszystko jest polaczone ze soba na stale. Ale bolce na pewno pomoga.

Cytat:
2005-03-27 22:11:04, QLogic pisze:
Jesli skrzypia to wystarczy nasmarowac... bo rozumiem, ze skrzypia jak je otwierasz. Jezeli podczas jazdy to nasmaruj sobie uszczelki. Podniesc mozna jedynie przez wymiane bolcow w drzwiach. Niestety drzwi mamy takie glupie, ze jezeli cos stanie ci sie z zawiasem to klops, bo wszystko jest polaczone ze soba na stale. Ale bolce na pewno pomoga.

Zawiasy są nieregulowane, podobnie jak w większości współczesnych aut.
Wymiana bolców powinna pomóc.

Skrzypienie - nasmaruj zwykłym towotem zawiasy (zdejmij plastikowe kapturki i napchaj smaru do wnętrza bolca) i nie zapomnij przesmarować również ogranicznika.

Uszczelki nasmaruj silikonem w spraju.

Dołączę i swoje spostrzeżenia w poniższym temacie. Skrzypiące drzwi posmarowałam wazeliną techniczną. Problem znikął od razu.