Żaróweczki do podświetlenie zegarów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy takie żarówki pasują do podświetlenia deski roździelczej w mk7, chodzi mi konkretnie o to by odkręcić deskę i wyjąć stare zarówki i założyć takie. Czy da się zrobić taką podmianke, jesli nie takie to jakie??

żaróweczki

to zalezy jakie ty masz na mysli zarówki, tego nie napisałes, ale do dechy najlepiej załozyc diodki, daja najfajniejszy efekt.

chodzi mi o podświetlenie zegarów

acha sory nie zauwazyłem linka, one nie beda pasowały bo to sa w5w bezcokołowe a w zegarach sa zupełnie inne

a masz może jakąś fotke jak one wyglądają

zaraz zrobie podaj maila

poszło na priv

Fryszard a czy tych żaróweczke nie wyjmuje się z tych plastikowych obudów?????

siemanko
ja tez mam problem z zarowkami w zegarach
tam powinny byc bezcokolowe.z cokolem sa w pokretlach od dmuchawe itp.-sam zmienialem tam
najwiecej takich zarowek jest na allegro-do wyboru do koloru

mnie sie ich nie udało wyciągnąć, ale nie twierdze że nie są wyciągane, poprostu nie chce ich zepsuć

wyjac zaroweczke z tej oprawki graniczy z cudem jak probowalem wyciagnac to kazda z nich sie lamala

czy próbowales rozebrac deske rozdzielcza?

Ja też Wam radzę podświetlenie zegarów, deski itp. robić z diod. Efekt o niebo lepszy od żarówek. A tych małych żarówek z tego się nie da wyjąć, jak już to trzeba je wyłamać, jak zeberko pisal.

Cytat:
2005-03-28 11:45:37, zeberko pisze:
wyjac zaroweczke z tej oprawki graniczy z cudem jak probowalem wyciagnac to kazda z nich sie lamala

HEHE, to ja jestem cudotwórcą i to zazy kilka

żeby wyjąć te żaróki z obudowy trzeba zacząć od blaszek a nie od samej żarówki. z bouku obudowywidać takie jakby zatrzaski ti tam przeba przycisnąć i popchnąć te blaszko do góry, raz z jednej strony raz z drugiej, i wychodzą razem z żarówką.

Tylko ze te żarówy to chyba są 5w5 a nie 3w3 bo te drugie są za małe, da się te mniejsze wsadzić, ale trzeba troszkę pokombinowąć no i moga wypadać.

I jeszcze jedno. Te niebieskie przez to że są zabarwiane dają o dużo bardzie słabe światło niż białe.

Cytat:
2005-03-28 13:48:37, MasterCheat pisze:
HEHE, to ja jestem cudotwórcą i to zazy kilka żeby wyjąć te żaróki z obudowy trzeba zacząć od blaszek a nie od samej żarówki. z bouku obudowywidać takie jakby zatrzaski ti tam przeba przycisnąć i popchnąć te blaszko do góry, raz z jednej strony raz z drugiej, i wychodzą razem z żarówką. Tylko ze te żarówy to chyba są 5w5 a nie 3w3 bo te drugie są za małe, da się te mniejsze wsadzić, ale trzeba troszkę pokombinowąć no i moga wypadać. I jeszcze jedno. Te niebieskie przez to że są zabarwiane dają o dużo bardzie słabe światło niż białe.

miało być W3W i W5W

A tu proszę taki mały spis żarówkek

MasterCheat a czy ty wiesz ile tam jest tych żarówek W5W do poświetlenia zegarów?? a ha i czy te same są do zegarka??

Co to tego w5w i w3w to one chyba jednak są tego samego rozmiaru, a różnią się tylko mocą. A te na fotkach to chyba były T5. ile ich jest to prawde mówiąc nie liczyłem, ale coś ok 5+6 sztuk, w zegarku żaróweczka jest troszkę mniejsza jak dobrze pamiętam, chyba właśnie ta T5 i w pokrętłach też. No i mają minimalnie inne obudowy.

zegary są podświetlane 2 żarówkami, pokrętał 3 mniejszymi, zegarek 2 takimi jak porętła w sumie 7
ale jeszcze są diody w przełącznikach, a wymiana żarówek w pokrętłach nic nie da bo one mają folie zabarwioną na zielono a nie żarówki.

Cytat:
2005-03-29 07:05:18, fryszard pisze:
zegary są podświetlane 2 żarówkami, pokrętał 3 mniejszymi, zegarek 2 takimi jak porętła w sumie 7 ale jeszcze są diody w przełącznikach, a wymiana żarówek w pokrętłach nic nie da bo one mają folie zabarwioną na zielono a nie żarówki.

nie wiem jak w mk7 ale w mk5 jest tak samo z zegarami, same żaróweczki mogą nic nie dać.