Czasami samochód na gazie jest przymulony a czasem nie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem jst w Polonezie , czasami jeździ poprawnie a innynm razem wogóle nie ma siły. Reduktor wyczyszczony , membrany zmienione , regulacja zrobiona ale starcza na 1 lub 2 dni. Po tym czasie problem znowu siępojawia. Macie jakieś pomysły co może być ???

Posprawdzaj przewody czy nie masz czasem gdzieś zagiętego przewodu i zobacz czy z filterkiem jest wszystko ok.

witam
jestem posiadaczem Astry 1,6 8V i mam dokładnie taki sam problem, objawy są takie iż czasami silnik zachowuje się tak jakby brakowało gazu w butli mimo że gazu jest sporo, po chwilowym przełaczeniu na bene wszystko wraca do normy, moze ktos doradzi co moze byc przyczyna tekiego zachowania silnika

u mnie jest podobnie, ale wydaje mi się ,że zależy to od pogody. zamula mi jak jest bardzo zimno. ktoś wie czy to normalne?? inst2gen. pozdrawiam

Może być tak że jak jest deszcz czyli wilgoć to przewody wysokiego napięcia dostają przebicja.

no tak tylko ze na benie jest ok, czyli przewody odpadają

Ale na benzynie jakoś przejdzie a gaz potrzebuje dosyć dobrej i mocnej iskry bo w innym wypadku strzałt itp.

witam, u mnie w Poldku przy takich objawach pomogło odwrócenie rury która doprowadzała zimne powietrze do filtra w przeciwną strone do kierunku jazdy i zdjęcie rury która doprowadzała ciepłe powietrze do filtra powietrza z nad kolektora , może poprostu w dolocie powietrza tkwi problem, mi pomogło,

z tym deszcze i wilgotnym powietrzem to kolega ma racje bo zauważyłem że klopoty z silnikiem pojawiaja się jak jest mokro <<

A na jakich stacjach tankujecie ???

pozdr

witam ponownie
wymieniłem kable WN i jest dobrze