MotoNews.pl

Czym wypolerować końcówkę wydechu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
troche mia zardzwiała i tą rdzę, nie chciało zejść jakimiś siowoxami typu wd40 itp więc usunąłem troszkę drastycznie mianowicie szczotką drucianą czy idzieto jakoś wypolerować na gładko żeby sie świeciło jak nowe?? ;(

kup takie cos ddo czyszczenia garnkow taka gabka niby druciana.Ja na to pluje(przepraszam za slowo) i wycierqam tym czyms do garnkow potem slucha szmatka. EFEKT jak nowka nakladka NAprawde dziala

ojoj to po tej szczocie to musi byc porysowane ja swoje koncowki czyscilem pasta polerska TEMPO i efekt super. Wszelkie osady i inne zabrudzenia wyczyscila. Zreszta uzywam jej rowniez do czyszczenia fegl. Ale czy pomoze na rysy po szczotce drucianej to nie wiem. Nio ale moze ....

Powodzenia !

Cytat:
2005-03-28 20:35:08, Tazz pisze:
ojoj to po tej szczocie to musi byc porysowane ja swoje koncowki czyscilem pasta polerska TEMPO i efekt super. Wszelkie osady i inne zabrudzenia wyczyscila. Zreszta uzywam jej rowniez do czyszczenia fegl. Ale czy pomoze na rysy po szczotce drucianej to nie wiem. Nio ale moze .... Powodzenia !

Tazz nie ma rys. Tempo czyszcze jak mam. ALe ja masz srgo zabrudzona koncowke to samo tempo nic nie da musialm z piaskiem. A ta niby druciana to naprawde jest dobra

to wy tu mowicie o koncowkach z nierdzewki czy o zwyklych ??

Cytat:
2005-03-28 21:01:27, Tazz pisze:
to wy tu mowicie o koncowkach z nierdzewki czy o zwyklych ??

mi chodzi o taka sroga sadze a nie ze pordzwewile

Poszukaj pasty o nazwie CHROMPUTZ kupiłem taką w motoryzacyjnym efekt zadziwiający ceny nie pamiętam ale silnik w jawie 350 lsnił jak chromowany

kup puł litra denaturatu i zmocz szmate a puzniej włuz do popiołu drzewnego i trzyj Bedzie błyszczał tylko popiuł drzewny

pasta polerska (są różnie grubści), filc (na szlifierkę kątową albo wiertarkę) i jedziesz z robotą - powinno pomóc

wczesniej, gdy bylem posiadaczem malacza, chrom koncowke czyscilem CIFem [bo nie rysuje powierzchni]
obecnie czyszcze AUTOMAXem. i tez jest dobrze

Cytat:
2005-03-30 09:06:29, ak47dexter pisze:
wczesniej, gdy bylem posiadaczem malacza, chrom koncowke czyscilem CIFem [bo nie rysuje powierzchni] obecnie czyszcze AUTOMAXem. i tez jest dobrze

Ja swoja też czyściłem CIFem i efekt był całkiem niezły

w mythbuster testowali najróżniejsze zastosowania coli i okazało się, że cola pobiła wszystkie inne środki do czyszczenia chromów