Progi ... gdzie i za ile?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Dowiedzialem sie ze musze wymienic progi...chcialem sie dowiedziec gdzie takowe mozna kupic i ile moga kosztowac
dzieki
Jacek

no to masz problem.Progi występują (podobno) jako całość z bokiem samochodu.

a co się dokładnie dzieje???

lakiernik powedzal ze rdza idzie od srodka i trezba jak najszybciej je wymienic....

Bez przesady. Skoro i tak musisz je wymienić, to "szybkość" wymiany nie gra już większej roli.

Tiaaaa, (powtarzam się) rdza w naszych bolidach mnie osłabia...

Progi rdzewieją

U mnie też są pierwsze objawy rdzy na progach.
Co prawda wszystko usunięte przez lakiernika, ale to tylko kwestia czasu.

Te samochody robili chyba z takiego samego gówna jak Polonezy.

Sąsiad miał Puga405 (11 lat) i ani grama rdzy.
Samochód nigdy nie był zabezpieczany antykorozyjnie.

to samo jest u mnie w cali brak rdzy na progach a 92rok

to masz szczescie albo była dobrze zabezpieczona
- bo ople z poczatku lat 90 strasznie rdzewieja calibra, astra, vectra

Cytat:
to samo jest u mnie w cali brak rdzy na progach a 92rok

o braku rdzy na twojej cali moglbym dyskutowac

a u mnie w esperaku rocznik 98 nie ma grama rdzy fekt jednak ze był 2 razy na konserwacji i nigdy nie miał nawet najmniejszego obtarcia na lakierze

Cytat:
2005-03-29 22:12:00, marcin21100 pisze:
a u mnie w esperaku rocznik 98 nie ma grama rdzy fekt jednak ze był 2 razy na konserwacji i nigdy nie miał nawet najmniejszego obtarcia na lakierze

Przyjedz na zlot - znajdziemy

Cytat:
2005-03-29 22:23:18, QLogic pisze:
Przyjedz na zlot - znajdziemy

Dobrze Krzysiu mówisz ty zawsze coś znajdziesz

A ja się jak głupi ostatniego lata napracowałem, tapicerkę rozebrałem, szczotkami na wkrętarce wyczyściłem na zewnątrz i wewnątrz drzwi, picowałem, szpachlowałem, ładnie polakierowałem... do grudnia wytrzymało. Co dziwne, to jak rok wcześnie robiłem to "na odwal się" też do grudnia wytrzymało.
Na szczęście teraz to mnie to wali, a nawet gdybym się tym przejmował, to już tej roboty się nie tknę. Szybciej bym sprzedał i kupił następny już z połataną rdzą.

Cytat:
2005-03-30 08:01:48, piotr_ek pisze:
A ja się jak głupi ostatniego lata napracowałem, tapicerkę rozebrałem, szczotkami na wkrętarce wyczyściłem na zewnątrz i wewnątrz drzwi, picowałem, szpachlowałem, ładnie polakierowałem... do grudnia wytrzymało. Co dziwne, to jak rok wcześnie robiłem to "na odwal się" też do grudnia wytrzymało. Na szczęście teraz to mnie to wali, a nawet gdybym się tym przejmował, to już tej roboty się nie tknę. Szybciej bym sprzedał i kupił następny już z połataną rdzą.

To jest głupiego robota.

Fatalnej jakości, zasiarczone blachy robią swoje.
Naprawdę mało jest samochodów na rynku z tak fatalną blachą.

Na szczęście mechanika ratuje calokształt.

Witam
odświeżam posta.
Poszukuje progów do naszych bolidów. Wiem że ktos produkuje podróbe ale jak sie dowiedziałem niepasuje zabardzo. Wiec moje pytanie czy ktos ma jakieś info gdzie można najtaniej kupic caly bok od espero, strona lewa. Jeżeli ma ktos takie informacje prosze o info

pojedz jeszcze do innego lakiernika i niech oceni czy trzeba robic cale prgoi czy wystarczy wstawka.sa zaklady ktore dorabiaja progi na wzor oryginalnych wiec mozesz ewentualnie takowych poszukac

Witam
Progi mozesz kupić w hurtowni Potak http://www.potak.com.pl/oferta.php?srch_by_model=1&model=Espero , musisz tylko wiedziec jaki chcesz krotki czy długi i czy oryginał czy podrobę ceny nie sa wygorowane .

progi mam..... a gdzie to wspawac ?? ( nie pytam w które miejsce )

macie jakis warsztat w okolicach stolicy gdzie by sie podjeli takiego zadania ? ..... nie musi byc bliska okolica

Mi ostatnio wymieniał progi lakiernik, zapłaciłem 150 za próg i robocizna chyba również coś ok tego że 300 mnie wyniosło za jeden, nie wiem czy dużo czy mało ale nie chciało mi się już nigdzie jeździć

A moge prosic namiary ??

Mnie powiedzieli 400 za robocizne ( na strone !! ) + moje progi po 135 zł szt.