Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() BOJKOT espero Marki | 2005-03-30 09:58:24 Cześć,
Musi być w wyszukiwarce - szukaj list śmieci w aracie zapłonowym. PZDR Bojkot |
![]() Rysio42 DAEWOO ESPERO 2,0 CD ... Międzychód | 2005-03-30 10:45:55 Zadzwoń to ci wytłumaczę jak to zrobić mi zajęło to 30 minut. 691514475 |
Buba030 Płock | 2005-03-30 11:08:35 Ok. Dziekuję za pomoc.
Rysio 42 wytłumaczył mi wszystko także powinno sie udać. |
![]() certiif Klubowy Weteran Daewoo Espero 2.0 CD ... Kraków | 2008-09-23 22:51:25
Przyczyną mogą być zużyte swiece i przewody zapłonowe. |
![]() Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2008-09-29 09:40:32 odnosnie blaszki w palcu to u mnie jak byla ropiona uszczelka pod pkrywa to b yly tez robione ogledziny aparatu okazało sie ze grafity w kopolce nie bylo juz wcale jedynie sama sprezynka a ta blaszka w palu okazala sie strasznie twarda i to ona wytarla grafit kompletnie ![]() ![]() |
![]() franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2008-09-29 12:15:01
Ja całkowicie odruchowo kupiłem nowe a oryginalne(kopułka) leżą w piwnicy z pozostałymi częsciami i czekaja ... Palec woże ze Sobą |
![]() rudi Espero Wloclawek | 2009-04-07 21:38:33 w temacie aparatu - od kilku dni występowały nierówne a raczej skaczące obroty na obrotomierzu tj. do 3-4 tys. ale odbierałem to jako przekłamania( szwankowanie) obrotomierza) gdyż silnik nie miał takich obrotów i czasami przy ruszaniu gasł. Mimo to dało się jeździć ale dzisiaj zauważyłem, że jest to związane z apatem zapłonowym ponieważ nawet po wyłaczeniu silnika aparat jakby pracuje dalej tj. wydobywa się z niego hałas - takie terkotanie i wskazówka obrotomierza dalej "szaleje". Obrotomierz zdaje się dostaje sygnał z modułu zapłonu i to pewnie jego wina - pewnie coś w nim działa nie tak jak trzeba a co najdziwniejsze był on kilka mies. temu wymieniany( przy okazji wymiany cewki w aparacie). O ile pamietam jednak części elekt. nie podlegają raklamacji ![]() Czy ktoś potwierdza moją diagnozę tego przypadku czy może komuś nasuwają się inne uwagi albo miał podobne objawy ? |
roland66 Klubowy Weteran Espresso 1.8 CD Wrocław | 2009-04-08 18:18:53 Miałem kiedyś takie same objawy - cewka impulsatora. |
![]() rudi Espero Wloclawek | 2009-04-08 23:22:03
cewka była parę mies. temu wymieniana ale dzisiaj wyczyściłem styki w kopułce i od razu zapala normalnie |
![]() mweis Member Klubu Espero espero Ruda Śląska | 2009-06-28 22:36:24 Mam wielką prośbę o pomoc. Dwa tygodnie już męczę się z problemem drżenia silnika na biegu jałowym. Wygląda to tak jakby wypadał co któryś zapłon. Obroty sa ustabilizowane ale silnikiem leko trzęsie. Wymieniłem kable, świece, cewkę impulsatora. Kombinowałem z węzykiem egr. Po wymianie cewki jest troche lepiej ale to nie jest to. Proszę pomóżcie co to może być pozostała mi jeszcze cewka zapłonowa i moduł. Trochę mi żal kasy na sprawdzenie. Problem wystepuje na benzynie i lpg. Na gazie od czasu do czasu jakby przerywa przy jeżdzie wolno na wyższym biegu np 50 na 4. |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2009-06-28 22:54:44 Może przestawiony zapłon ![]() Przyspiesz go minimalnie i zobacz - przekręć aparat w prawo ![]() |
![]() mweis Member Klubu Espero espero Ruda Śląska | 2009-06-28 22:59:44 Ustawienie jest takie jak było na początku, teść zrobił taka rysę na aparacie i kadłubie. Ale spróbuję przyspieszyć. |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2009-12-29 19:00:43 Witam
Odświeżam wątek: muszę kupić aparat zapłonowy - najchętniej nowy ...bo stary już mam ![]() ale czy jest jakaś różnica (oprócz ceny) między nimi ? czy są one różnych producentów ...czy to wszystko to jedna wielka chińszczyzna ? który z nich proponujecie : >> przykład 1 << , >> przykład 2 << , >> przykład 3 << są to przykłady z Allegro, ...jakiś aparat - podobno oryginalny - mają w "mojej" hurtowni Daewoo ...ale kosztuje 260 zł więc nie wiem czy warto. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2009-12-29 20:06:28 Facet z linka nr 3 ( auto-wis) handluje prawdziwymi oryginałami. Kupiłem od niego sporo części do nubiry w konkurencyjnych cenach i były to naprawdę oryginalne części ( niezależne źródła to potwierdziły). Dlatego ja osobiście to bym jego polecił ( mimo że najdroższy).
Innych podlinkowanych sprzedawców nie znam. ![]() [ wiadomość edytowana przez: JaRabbit dnia 2009-12-29 20:07:54 ] |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-12-29 21:23:41 ten aparat z linka 1 już z daleka wygląda na chińszczyznę, ...linki 2 i 3 są zdecydowanie bardziej wiarygodnymi ![]() |