MotoNews.pl
4 Pokrowce na siedzenia do Espero (89327/0)

Pokrowce na siedzenia do Espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Potrzebuje nowych i dobrych pokrowców na siedzenia do mojej Esperynki.
Czy ktoś z Klubowiczów kupił, lub widział na własne oczy pokrowce które sprzedaje od pewnego czasu gostek na Allegro?

W swoim opisie ma:
"doskonale dopasowane do rozmiarów siedzeń
(uwzględniają ich specyfikę i kształt m.in pogłokietnik
i "garby" zamiast zagłowków w tylnej kanapie"

Szczególnie interesuje mnie sprwa rozwiązania podłokietnika.
No i czy materiały z których uszyte są pokrowce są dobrej jakości.
Strona z Aukcją na Allegro

Też jestem ciekaw tej aukcji i pokrowców na niej oferowanych. Kupiłem jakieś badziewne pokrowce które są do wyrzucenia już i w dodatku mam zasłoniony podłokietnik Chętnie kupiłbym oryginalne.

Witam

Ja kupowałem pokrowce w tamtym roku (oczywiście nie te z allegro), cena wtedy ok 150zł. Wygląd zupełanie przyzwoity, kolorystyka też. Tylana kanapa-oddzielnie pokrowieć pod "dupsko" i "pod plecy" ("pleców" do tej pory dobrze nie naciągnąłem), "zagłowki" na tylnej kanapie wyprofilowane, podłokietnik niestety na suwak-aby go rozłożyć trzeba rozsunąć suwak w pokrowcu. Jak zainteresowany fotkami to mogę postarać się zrobić w najbliższy weekend.

Cytat:
2005-03-30 11:22:37, AsterixGal pisze:
Witam Ja kupowałem pokrowce w tamtym roku (oczywiście nie .... Jak zainteresowany fotkami to mogę postarać się zrobić w najbliższy weekend.

Wojtek, nie załapałem o co Ci chodzi.
Co zrobisz w najbiizszy weekend?
Fotki? Czy uszyjesz pokrowce.

Niestety zero doświadczeń z gościem z allegro

HenBas kiedyś zamówił w Chorzowie (jest tam mała, prywatna firma z długoletnią tradycją w tej materii) ...ponieważ u Henia pokrowce wyglądały b.porządnie też tam zamówiłem.

Bardzo dobrze dopasowane, bardzo porządny materiał (sam wybierałem a obsługa potrafi dobrze doradzić), tył jest oczywiście szyty w ten sposób ,że w formie uwzględniony jest podłokietnik! -po nałożeniu pokrowca na oparcie podłokietnik pozostaje w pełni "dyspozycyjny" ...do kompletu dołączony jest oczywiście specjalny pokrowiec na niego.
Cena ok.150 zł

cena owszem przystępna tylko nie wiadomo jak z jakością takie to kupowanie na allegro nigdy nie wiesz co kupisz

Cytat:
2005-03-30 12:13:48, bogdan1 pisze:
....... Bardzo dobrze dopasowane, bardzo porządny materiał (sam wybierałem a obsługa potrafi dobrze doradzić), tył jest oczywiście szyty w ten sposób ,że w formie uwzględniony jest podłokietnik! -po nałożeniu pokrowca na oparcie podłokietnik pozostaje w pełni "dyspozycyjny" ...do kompletu dołączony jest oczywiście specjalny pokrowiec na niego. Cena ok.150 zł

Boguś, a czy w wolnej chwili zrobisz dla mnie Twojego klubowego kolegi kilka fotek?

Nawet nie wiecie jak ciężko dzisiaj kupić jakieś fajne, odpowiednio dopasowane i jakościowo dobre pokrowce.

A gość jest z Krosna, to nie całe 100km od miejsca w którym mieszkam. więc zastanawiam się czy przypadkiem nie podjechać i zobaczyć tego co On oferuje.

Cytat:
2005-03-30 11:54:30, kisztan pisze:
Wojtek, nie załapałem o co Ci chodzi. Co zrobisz w najbiizszy weekend? Fotki? Czy uszyjesz pokrowce.

No nie, aż tak pogmatwanie piszę.

Wykonam fotki pokrowców które mam założone w Esperaku, pokrowców nie szyję.

Cytat:
2005-03-30 15:20:48, AsterixGal pisze:
No nie, aż tak pogmatwanie piszę. Wykonam fotki pokrowców które mam założone w Esperaku, pokrowców nie szyję.

To oczywiście był żarcik
Czekam na jakieś fotki

Cytat:
2005-03-30 12:41:31, kisztan pisze:
..." Boguś, a czy w wolnej chwili zrobisz dla mnie Twojego klubowego kolegi kilka fotek? "....

Jawohl ! Jutro się postaram coś pstryknąć

Kupiłem pokrowce na Allegro. Niestety okres świąteczny przedłuża dotarcie przesyłki. Jak dostanę je, opiszę i sfotografuję co trzeba.

Zapraszam do wątku "Dreswagon Wniek...." - są zdjęcia najładniejszych moim zdaniem pokrowców do Espero - oryginalne DU. Tylko z tego co wiem to są po chuju fest drogie - grubo ponad 300 PLN za komplet

Ku przestrodze!
Nie kupujcie pokrowców od producenta z Ostrowca Świętokrzyskiego. Sprzedał mi kiedyś taki komplecik. Przekonywał, że produkuje dla serwisów. Mówił, że wie iż wygarbienia przednich foteli sprawiają gorszym producentom dużo kłopotów - postanowiłem zaryzykować.
Pokrowce w ogóle nie pasowały. Szwy się rozchodziły. Jednym słowem KISZKA.
Najlepsze było jak postanowiłem oddać towar. Facet się wyparł mówiąc, że to nie jego towar!!!

Pewnie myslicie o takich pokrowcach na tylną kanapę - łącznie z wyciąganym podłokietnikiem

A tak wyglądaja porzednie :

Kolorystyka i dobór materiału wg własnego uznania
Ja dałem za nie 150 zeta, ale to było ok 3 lata wstecz

Ja posiadam pokrowce ktore zostaly uszyte na zamowienie przes jakas tam pania zrobione sa z bardzo dobrego materialu ktory minmo uplywu lat (prawie 6 od - nowosci w aucie) praktycznie sie nie wycieraja pruc tez sie nie pruja tylko jedno a wlasciwie dwa ale zaplacilem za nie slono (jakis supra hipra kamasutra sprowadzany z niemiec material - naprawde solidny podszywany czyms w rodzaju gabki) krawcowa tez szwy zrobila porzadne ale oszczedzila na materiale i sa za ciasne fotele gorzej trzymaja i podlokietnik tylni nie chowa sie calkiem
Kisztan - widziales maje pokrowce na zlocie (chyba ze nie zwrociles uwagi) krawcowa polecili mi w daewoo centrum (teraz to sie inaczej nazywa ale w tym samym miejscu - zaraz obok BP i tesco)
postaram sie pstryknac fotki
tutaj ma jedna troszke je widac

O pokrowcach była juz mowa.

Ja mam firmy Atma, czy jakos tak, pasuja b.dobrze i skarpeta na podłokietnik jest.

O ile pamietam to ktos na forum znalazł adres tej fyrmy (chybae draco_pl)

Aby pokrowce przednich foteli dobrze leżały muszą mieć sciągacze w miejscu gdzie poprowadziłem czerwoną keskę. Zwracajcie na to uwagę przy zakupie.

Cytat:
2005-03-30 21:08:22, HenBas pisze:
Pewnie myslicie o takich pokrowcach na tylną kanapę - łącznie z wyciąganym podłokietnikiem .........

Dokładnie Heniu takie chciałem sobie kupić.
Nawet kolorystycznie mi odpowiadają.
Czy masz może jakieś namiary na tego producenta?

Cytat:
2005-03-30 19:52:43, AnJay pisze:
Kupiłem pokrowce na Allegro. .........

AnJay, czy kupowałeś właśnie u tego gostka, którego aukcje podałem na początku wątku?

Kisztan - to są dane sprzed 3 lat - znalazłem ten wątek w wyszukiwarce:

Pokrowce

Pokrowce Samochodowe
Produkcja-Sprzedaż
Janusz Wiecha
41-500 Chorzów
ul. Katowicka 142
tel. 0 (prefix) 32 246 90 11
godz. 10-16 (w poniedziałki trochę dłużej, w soboty 9-13)

Wszystkie w/w dane są aktualne, łącznie z numerem telefonu - sprawdzałem przed chwilką
Zmiany są natomiast w cenniku - od 180 w górę, ale za to wszyskie pokrowce szyją tylko z grubszych materiałów

Cytat:
2005-03-31 11:25:35, HenBas pisze:
Kisztan - to są dane sprzed 3 lat - znalazłem ten wątek w wyszukiwarce: Pokrowce Pokrowce Samochodowe Produkcja-Sprzedaż Janusz Wiecha 41-500 Chorzów ul. Katowicka 142 tel. 0 (prefix) 32 246 90 11 godz. 10-16 (w poniedziałki trochę dłużej, w soboty 9-13) Wszystkie w/w dane są aktualne, łącznie z numerem telefonu - sprawdzałem przed chwilką Zmiany są natomiast w cenniku - od 180 w górę, ale za to wszyskie pokrowce szyją tylko z grubszych materiałów

Dzięki Heniu.
Te pokrowce naprawdę wyglądają super.
Chyba do nich zadzwonię.