Avensis 02r. brak mocy na 3 biegu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witka!!1
Od pewnego czasu uzytkuje i zapewne niedługo stane sie włascicielem Ave z 2002roku , 2.0 D4 , niepokoji mnie jedna rzecz , otóż w czasie przyspieszania na 3 biegu auto zaczyna sie mulić przy predkości 70~85km/h , tzn gdy wcisnę gaz zeby sie mocniej zerwała ona niestety wtedy w najmniej odpowiednim momęcie poprostu zdycha , byłem na regulacji i nic , nawet serwis Toyoty odwiedziłem (wkońcu jeszcze gwarancja) i nadal to samo występuje , miałem juz wczesniej Ave 2.0 z 1998 i nie miałem takich objawów , w Carinie E 2.0 również nie , moze ktoś z was wie co to moze byc ??

Jak jest gwarancja to wal do ASO.

Pozdro.

tylko ze w ASO nic nie poradzili na to , nawet nie wiem co oni tam zrobili , moze tylko auto przetrzymali , bede musiał sie wybrac do innego serwisu

Morduj ASO jedno czy drugie zanim Ci się gwarancja skończy. Mogą chcieć wziąć Cię na przetrzymanie.
Albo... kup Carinę E 2.0
Pozdro.

Cytat:
2005-03-31 19:30:26, Perzan pisze:
Morduj ASO jedno czy drugie zanim Ci się gwarancja skończy. Mogą chcieć wziąć Cię na przetrzymanie. Albo... kup Carinę E 2.0 Pozdro.

Carine E 1.6 mam mój ojciec od nowości
ja mam równiez jeszcze Carine E ale bez silnika w tym momecie bo robiłem małe przeróbki które nie wypaliły

a w Avensis jeszcze ok. 3000km i wybije 100kkm i chyba bedzie juz po gwarancji , teraz akurat jestem w poznaniu moze tu gdzies do serwisu zawioze to auto jutro

Cytat:
2005-03-31 20:10:52, sterciu pisze:
Carine E 1.6 mam mój ojciec od nowości ja mam równiez jeszcze Carine E ale bez silnika w tym momecie bo robiłem małe przeróbki które nie wypaliły

Tzn?

Pozdrawiam

Właśnie właśnie jakie przeróbki?????????

Pozdro.

Na dalsze szczegóły czekamy tutaj

Pozdrawiam

Zawiozłem AVE do serwisu , zobaczymy co tu powiedzą , na 17:00 mam po auto sie zgłośić

No i autko smiga jak nowe po odbiorze z serwisu , okazało sie ze przewód paliwowy idący od zbiornika do komory silnika był zagnieciony w pewnym miejscu i gdzy silnik potrzebował wiekszej dawki paliwa to jej nie dostawał , wiecej TU