Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() DamianSz Forumowicz OPEL OMEGA B FL 2,5 ... Kędzierzyn - Koźle | 2003-02-17 21:17:55 Przeważnie przewód z paskiem to plus napewno kolorki kabelków są takie same przy radiu więc ściągnij z klubowej stronki schemat kostki ISO i będziesz wiedział który to plus. ![]() |
xShaker Wroclaw | 2003-02-17 21:31:41 Jestem ponownie....
1) W samochodzie mam (i mialem) 6 glosnikow: 2x2 z przodu + 2x1 z tylu. Samochod kupiony i jezdzony przeze mnie w Szwajcarii. Wersja wyposazenia CD - m.in. CAR500 na standardowym wyposazeniu. Do przednich drzwi wlozylem Infinity 655cs - pasowaly idealnie (oczywiscie z odpowiednia tuleja)... Roznica w jakosci dzwieku jest niesamowita. Aktualnie czekam na glosniki na tyl (rowniez planuje wlozyc 2 x 2). Przymierzam sie do wymiany radia na Kenwooda z mozliwoscia podlaczenia do sterowania z kierownicy i wyswietlacza Opla - ale to dopiero w przyszlym miesiacu. 2) Sprawdzilem biegunowosc przykladajac baterie 1,5V do starych glosnikow. Okazalo sie, ze przeczucie mialem dobre, byly podlaczone w przeciwfazie. Radia nie wyjmowalem, bo.... skoro mialem juz rozlozone drzwi, to tak bylo szybciej.... Dzieki za pomoc... Tomek |