| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() reg Forumowicz Astra F 1.6 16v Jelenia Góra | 2005-04-02 19:12:40 To zalezy ile tej rdzy i czy to kiedyś robileś.Zawsze jest gorzej niz wygląda jak sie to ruszy. Ja zapłaciłem 250zl.za strone z malowaniem po znajomośći rok temu.Wstawiałem cały próg a mozna sztukować jest taniej.powodzenia |
Sumo333 Opel kadet Chorzów | 2005-04-05 14:55:18 Tak powoli i dokładnie wyczyscic wydrapac zakitowac podkład i sprey!!!samemu oczywiscie taniej!!pozdro |
czeci 200sx s13 Gdańsk | 2005-04-05 21:54:53 Oddaj lepiej do lakiernika. Ja.. choć bardzo się starałem to i tak rdza wyszła po paru miesiącach. A za drobne zaprawki niewiele zapłacisz raczej. |
Jaroslav Pełnoprawny Klubowicz Opel LUBLIN | 2005-04-08 16:25:50 Tak się składa, że mam niestety pewne doświadczenie w walce z rdzą.
Przychylam się do opini, że jeśli zamierzasz mieć autko dłużej to jedż do blacharza, łatanie szpachlą czy żywicą na progach nic nie da bo próg podczas jazdy "pracuje" i prędzej czy póżniej popęka w tym miejscu. Możesz jedynie porzeżbić ranty tylnych błotników, dlatego że rdza tam nie jest taka grożna jak na progach i da się z tym jeżdzic |
netghost Opel Astra /SOLD/ MB ... Toruń | 2005-04-08 17:37:14 No ja jutro zamierzam jechac na wies do warsztatu troche powalczyc. Mnie czeka: wgniot na tylnych prawych drzwiach (jeszcze cholera akurat na tym przetloczeniu), oba blotniki tylne (ale to raczej drobnostka - bo proste i gladkie) przednie lewe drzwi dwa bąble i cus z progami tez bede musial wymyslec, ale chyba sie z progami wstrzymam i wspawam nowe, koszt niewielki ale juz na stale bedzie dzidzia! Dam znac jak mi poszlo ![]() |
![]() MAJA_kula Pełnoprawny Klubowicz OPEL ASCONA C GSI 16V Szczecinek/Gdynia | 2005-04-08 22:45:58 Co to rdzy to tylko dobre zabezpieczenie!!!malowanie i szpachlowanei od zewnatrz nie zalatwi sprawy.Progi zabezpiecza sie "fluidol"takie cudo bdb!!z dostepnych na rynku naturalnie. wlewa sie pistroletem przez koreczki w nadkolach.poto one sa.A co do nadkoli to doradzam olej "osiowy"dostepny po znajomosci na PKP hihihi podgrzewasz i pedzelkiem zamazujez od strony bagaznika(na zimno to jest tak geste prawie jak smola)a na zewnatrz lakierek!!!tylko bo spreje zaraz nasiakaja woda i jest lipa. od strony kola biteks i normalnie rdza sie nie ima!! do drzwi doradzam tez ten olej Powodzenia wszystko samemu(chcesz cos zrobic dobrze??zrob to sam!!) |
netghost Opel Astra /SOLD/ MB ... Toruń | 2005-04-08 23:27:45
Swiete slowa, mam juz dosyc tych wszystkich papudrakow co sie probuja "fachowcami" nazywac! A napisz kolego przesympatyczny ile to kosztuje takie cudo fluidolem zwane w waszej krainie ![]() |
omesiaomesia Forumowicz AUDI A4 B5 RADOM | 2005-04-08 23:55:02 Czy ktoś wie gdzie jest dobry blacharz i lakiernik w Radomiu? |
![]() MAJA_kula Pełnoprawny Klubowicz OPEL ASCONA C GSI 16V Szczecinek/Gdynia | 2005-04-09 00:08:42 Nio fala fuszere ale i sa tacy co potrafia cosik zrobic.Co do ceny to nei pamietam dokladnie ale 22zl za 0.5 kg na progi wystarczy napewno.Szukaj w dobrych sklepachi i marketach"castorama" |
netghost Opel Astra /SOLD/ MB ... Toruń | 2005-04-09 21:07:40 Kurka.... wlasnie wrocilem... ale co sie nagimnastykowalem!
Zrobilem sobie rzecz najwazniejsza, czyli wgniota w drzwiach, oba tylne blotniki i koniec lewego progu! Szczota druciana, wiertara, bitex, szpachla z wloknem szklanym, papier scierny grubszy i wodny........ Robilem od 13:00 do 20:00... Ale dalem rade! Koszty: niewielkie w porownaniu z lakiernikiem Wykonanie: podobne (no widac ze bylo cos robione, ale wyglada dobrze) Wnioski: nie chcialbym zarabiac tym na zycie...
Sie zastanawiam, czym mozna rozcienczyc szpachlowke, bo ta moja sie strasznie ciagnela, albo moze jest jakas co jest taka bardziej plynna i na koniec mozna jej uzywac do wykonczenia...? [ wiadomość edytowana przez: netghost dnia 2005-04-10 12:55:46 ] |
SEAMAN Opel Vectra A 1.7D Gliwice | 2005-04-10 12:59:55 i za rok bedzie powtorka z rozrywki ale oby nie!!! |
omegafan Pełnoprawny Klubowicz Omega włocławek | 2005-04-10 18:00:36
|
netghost Opel Astra /SOLD/ MB ... Toruń | 2005-04-10 18:11:16
|