| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kaski Omcia 2,4 Lublin | 2005-04-03 11:09:08 Witam
Nie mam zbyt bogatego doswiadczenia, niemniej jednak z zasłuszanych informacji moge tylko podpowiedzieć że Skoro na Gazie chodzi OK a na beni cos nie tak to raczej wina gazowników. Najprawdopodobnie wpieli sie w instalacje nie tak jak trzeba. U siebie tez mam instalacje BRC i jest wszystko OK, znajomy tez w Omie ma instalacje BRC ale montował w innym zakładzie i u niego wystepuje tez dziwne zachowanie na beni mimo że przed instalacja było OK. Proponuje podjechac do innego warsztatu aby obejrzeli sposób podłączenia instalacji. Pozdrawiam I życze owocnej walki
----------------------------------- niech LOB będzie z WAMI !! |
syciu Opel Vectra B Kombi Poznań | 2005-04-03 15:29:44 hej czacha. mam bardzo podobnie, na benie mi sie dlawi tak ok 2000 obrotow i potem jest ok i obroty tez mi faluja na biegu jalowym i jak jest zimny. bylem u gazownikow i wyczyscili mi silniczek krokowy od beny (tak powiedzieli) ale faktycznie to co zrobili pomoglo bo sie uspokoilo, ale teraz znow mam to samo. sprawa sie pogorszyla bo na benie sie dlawi a na gazie od wczoraj nie chce jezdzic - pryka i strzela i nie ma ducha. zczytalem bledy (mam 19, 73, 92) i jutro pomykam do gazownikow i do mechanika mojego szukac przyczyny. pozdro
ps. mialem tez czasem takie objway ze jadac omega potrafila mi sama zgasnac - nie na luzie tylko normalnioe jadac i dodajac gazu np. (wtedy obrotomierz szalal - skakal gora-dol - poczym auto gaslo. |
rw12 MV6 lodz | 2005-04-03 20:20:27 czacha:
czy masz jakies bledy w kompie samochodu? |
Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2005-04-03 20:28:18 Jedno mogę powiedzieć, a mianowicie to że też mam pęknięty kolektor a na dodatek kłopoty z sondą lambda i jak jest zimny czyli sonda jeszcze nie działa to chodzi idealnie na benie i gazie natomiast jak się nagrzeje to na benzynie chodzi lepiej bardziej równomiernie niż na gazie jednak nie są to jakieś wachania obrotów widoczne na obrotościomierzu lecz drgania silnika odczuwalne na dźwigni zmiany biegów poprostu na biegu jałowym na gazie bardziej silnikiem rzuca... |
syciu Opel Vectra B Kombi Poznań | 2005-04-04 19:29:26 hej ja dzisiaj wlasnie pojechalem do mechanika-elektryka i mialem kod 73 i 92, fura jakos chodzila w miare rowno i czasem rano jak zszedl z ssania to zafalowal ale generalnie ok - ale dzisiaj sie okazalo ze i przeplywomierz i czujnik o polozenia walu sa do wymiany - wiec musialem wymienic. Podjedz najlepiej do jakiegos fachowca i niech ci zbada przeplywomierz - ja po wymianie na nowy mam rewelacje. jutro wymieniam czujnik polozenia walu tak wiec jestem ciekaw czy da jakas odczuwalna reakcje. pozdr
ps. blad 37 to: samodiagnostyka silnika, niskie napiecie. |
czacha Omega B EDITION 100 ... WLKP | 2005-04-04 20:20:46 [ ps. blad 37 to: samodiagnostyka silnika, niskie napiecie.
[/quote] co to znaczy!!!!! akumulator słaby???? |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2005-04-04 20:50:45
[/quote] to znaczy że na gazie masz brutalnie odcięty check tzn samą lampkę - wniosek zmień gaziarzy |
czacha Omega B EDITION 100 ... WLKP | 2005-04-09 21:39:04 podsumuwując moje pierwsze 1300km na gazie stwierdzam że nie ma co wyciagać zbyt pochopnych wniosków. Byłem na przeglądzie u gaziarzy, podłączył kompa, poprzestawiał i teraz jest ok na gazie i benie. a ja juz chciałem wymieniac kilka części
troche kasy zaoszczędziłem. |